Verbinden
Onderzoeken
Toepassen

Vitamine B12 homeopatisch

Het is interessant om ook homeopathisch naar B12 tekort te kijken. Bij homeopathie kijk je naar de gepotentieerde (via homeopathie bereide vormen) van B12.

Welk “mindbeeld” past bij een B12

Bestaansrecht lijkt het centrale thema bij B12.

Als dit thema speelt gaat het vaak om hoog gevoelige (hoog sensitieve) mensen, die als het ware hun plek nog niet volledig in dit leven hebben ingenomen. Ze kunnen vast zitten in een bepaalde situatie en kunnen allerlei medische problemen hebben die aspecifiek lijken en niet goed begrepen.
Er kan een twijfel zijn over hun plek op aarde. Dit kan weer allerlei oorzaken hebben , denk bijvoorbeeld aan diepe trauma’s in het verleden die twijfel of schuldgevoelens geven of “ben ik wel gewenst” ? Er kan ook een gevoel zijn van diepe eenzaamheid, het gevoel iets te missen. Ook bij ongewenste kinderloosheid , miskramen kan het thema meespelen.
Vaak zijn het mensen die van alles uit hun omgeving bewust en onbewust snel aanvoelen en oppakken, alsof ze een speciale “antenne” hiervoor hebben.

Naast de B12 aanvulling kan het dan goed zijn om de gepotentieerde vorm van een of meerdere B12 soorten in te zetten, zoals de hydroxocobalamine of methylcobolamine.