Verbinden
Onderzoeken
Toepassen

Escharotische behandeling

HPV virus..het reguliere protocol en andere natuurlijke mogelijkheden

80-90% van de vrouwen maakt een HPV virus infectie door, een groot deel van de vrouwen werkt dit vanzelf weer weg maar zo’n 15-20% van de vrouwen niet. Het HPV virus blijft hardnekkig aanwezig en zorgt voor veranderingen in de cellen, de zogenaamde dysplasie, die als je niets doet, na verloop van jaren kan leiden tot baarmoederhalskanker. De hoog risico HPV virussen, vooral type 16 en 18 zijn dus kwaadaardige virussen, die je niet zomaar wil laten zitten “we wachten af en zien wel wat er gebeurt, kom maar over 1 jaar terug”… nee, deze virussen wil je juist goed en krachtig aanpakken.

Het reguliere protocol wat de gynaecologen volgen is heel duidelijk. Uit de biopten komt een CIN uitslag die iets zegt over de diepte van de afwijkende cellen. Bij CIN 1 is het afwachten, bij CIN 2 afwachten of behandeling via lisexcisie, bij CIN 3 lisexcisie of zelfs conisatie. Ik krijg veel telefoontjes van vrouwen die een lisexcisie (vaak meerdere) hebben gehad of conisatie en nog steeds afwijkende cellen hebben en het HPV virus. Na jarenlange behandelingen voelen ze zich machteloos en moedeloos,.. Wat kan ik nog doen? Zelfs telefoontjes van vrouwen krijg waarbij de baarmoeder is verwijderd en nog steeds het HPV virus aanwezig is, bijvoorbeeld in de vaginawand. Het is een heel hardnekkig virus! Er zijn andere natuurlijke mogelijkheden om dit veilig aan te pakken. Wij gaan voor een plan op maat, wat bij jou past!

Wat doen wij?

Met ons team, bestaande uit Kim Ephraim (doktersassistente), Lieke Melchers (praktijkondersteuner somatiek en GGZ) en ikzelf, Jose van Ditmarsch (huisarts, homeopathisch en orthomoleculair arts) bieden wij een behandeling aan om zowel het immuunsysteem te versterken middels dieetadviezen, supplementen en homeopathische middelen. Daarnaast bieden wij plaatselijke behandelingen aan om de afwijkende cellen veilig te vernietigen, de zogenaamde escharotische behandelingen. In Amerika worden deze behandelingen al jaren met succes toegepast zoals bv door Ellen lewis, Nick Leroy e.a. Wij brengen een mengsel van kurkuma, sanguinarea en zinkchloride in speciale verhoudingen aan op de baarmoedermond en in het cervicale kanaaltje en laten dit kort inwerken. De nabehandeling volgt met calandula en droog deppen, waarna we foto’s maken van het gebied. Alleen de afwijkende cellen met het HPV virus kleuren aan, dit zijn instabiele cellen die de vloeistof direct “opzuigen” en vernietigd worden. Zo zien wij direct waar de afwijkende cellen zich bevinden en door elke keer weer foto’s te maken kunnen wij het proces goed volgen. Deze behandelingen geven tevens een signaal af naar het immuunsysteem, dat daar iets gebeurt, zodat het lichaam met een versterkt immuunsysteem het HPV virus en de afwijkende cellen beter kan vernietigen. Voordeel is dat er nagenoeg geen noemenswaardig bijwerkingen zijn, soms enkele uren iets branderig of menstruatie-gevoel, maar meestal merken de vrouwen er niets van. Een nadeel is dat er meerdere behandelingen nodig zijn, waarbij we niet helemaal goed van te voren in kunnen schatten hoeveel behandelingen er nodig zijn, dat heeft met de diepte van de afwijkende cellen te maken en de reactie op de behandelingen. Het immuunsysteem speelt daar natuurlijk een zeer belangrijke rol in en ook de leeftijd van de vrouw. Op oudere leeftijd en bij verzwakt immuunsysteem kan het lastiger zijn en moeten we naast extra behandelingen soms extra onderzoeken doen of extra immuunversterkende supplementen inzetten.

CIN3 Pap 3B

Na behandlingen, bijna geheel genezen
Vrouw, 38 jaar

Mooi is dat we elke keer de voortgang van de behandelingen op de foto’s kunnen bekijken. 

Wat is de slagingskans van deze behandeling?

Nick LeRoy heeft zo’n 25 jaar ervaring op dit gebied en heeft 99% effectiviteit, dus nagenoeg altijd worden de afwijkende cellen laag voor laag vernietigd. Het HPV virus kan hardnekkiger zijn, daar zijn de getallen ongeveer 90%.

Ons team doet de behandelingen nu enkele jaren en hebben momenteel een slaginskans van 100% om de dysplastische cellen te vernietigen, uiteraard bij de vrouwen die onder behandeling blijven.

Wat zijn verdere onderzoeken die we kunnen doen om het HPV virus te vernietigen?

Het HPV virus is hardnekkig. Als de afwijkende cellen weg zijn en het HPV virus niet, dan hebben wij de mogelijkheid om verder te gaan zoeken in het immuunsysteem waarom het lichaam het virus niet goed klaart. Onderzoeken die we kunnen doen zijn:

  • Ontlastingsonderzoek orthomoleculair

We kunnen uitgebreid onderzoek doen naar de ontlasting, omdat hier een belangrijk deel van het immuunsysteem werkzaam is. We kijken naar het evenwicht tussen de verschillende bacteriegroepen, de spijsverteringsenzymen, ontstekingsverschijnselen en of er een lekkende darm is. Op grond hiervan kunnen we weer speciale adviezen en supplementen inzetten

  • Een onderzoek naar voedselintoleranties

Via een orthomoleculair bloedonderzoek kunnen we uitgebreid voedselintoleranties onderzoeken. Voeding die je niet goed kunt verdragen kunnen reacties geven op darm niveau en kunnen het immuunsysteem ondermijnen en dus averechts werken. Een voorbeeld is bv melk en gluten

  • DNA analyse mbv Igene

We kunnen nog dieper gaan zoeken en een dna analyse speciaal gericht op gezondheid inzetten. Hier komen vaak belangrijke blokkades in het immuunsysteem naar voren die we gericht gaan ondersteunen. Stel dat het immuunsysteem bij jou overactief is en allerlei ontstekingsreacties geeft in je lichaam dan moeten we juist “brandblussers” inzetten. 

Wat zijn de kosten van een individueel plan en een escharotische behandeling?

Door middel van een telefonisch consult (ongeveer 25 minuten) inclusief behandelplan kunnen we al een goede start maken. Hiervoor rekenen wij € 50,00 wat meestal deels vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering

De kosten van een plaatselijke behandeling zijn € 85,00.

Waar vinden de behandelingen plaats?

Wij doen de behandelingen in de huisartsenpraktijk in Huizen, schaepmanlaan 5 op donderdagavond en zaterdag.

In Drenthe wordt de 2e locatie geopend, in Gieterveen, op de dinsdag

Voor verdere informatie mail naar info@hpvhealth.nl

www.hpvhealth.nl