Verbinden
Onderzoeken
Toepassen

Ervaringen

13 thoughts on “Ervaringen

 1. Na de bevalling van mijn zoontje kreeg ik januari 2012 mijn eerste uitstrijkje. Dit was meteen goed mis, Pap3A.
  Bij de gynaecoloog werd er een biopt afgenomen en deze bevestigde het uitstrijkje. Ik werd ingepland voor een lisexcisie en hierna moest ik elk half jaar, soms een jaar, een uitstrijkje halen. Deze bleven bij de pap2 hangen en de hrHPV verdween nooit. In 2015 kreeg ik wederom een lisexcisie. Hierna moest ik elk jaar terug komen voor een uitstrijkje. En elke keer had ik nog steeds hrHPV.
  In 2018 had ik eindelijk een pap1 maar MET hrHPV maar ik mocht terug naar het bevolkingsonderzoek.
  Eind 2020 voelde het niet goed en heb ik om een uitstrijkje gevraagd bij de huisarts, deze bevestigde mijn gevoel. Weer een pap2 en nog steeds hrHPV positief. Bij de gyneacoloog geweest voor een biopt maar toen ze keek vond ze het niet nodig en kreeg ik te horen dat ik het weer een jaar aan moest kijken, tot een volgende uitstrijkje. Er waren inmiddels 8 jaren voorbij en ik liep nog steeds met hrHPV rond.

  Mijn lichaam ruimt het niet uit zichzelf op en dit is bij wel meer vrouwen helaas, ook niet na een lisexcisie. Daarom ben ik opzoek gegaan naar andere methodes/hulpverleners. Ik kwam toen terecht bij hpvhealth.
  Hier werd ik gelijk vriendelijk ontvangen en hebben we gekeken naar mijn voeding en wat er nog aangevuld kon worden met supplementen om mijn immuunsysteem te versterken.
  Daarnaast kreeg ik nog twee supplementen (zelf bestellen), die naast immuun ook meer gericht waren op de HPV.
  Tijdens het gebruik van deze supplementen heb ik ook de escharotic treatment gedaan. Hierbij behandelen ze de afwijkende cellen van de baarmoederhals. Tijdens de behandelingen waren Dr. Ditmarsch en haar assistent heel rustig, vriendelijk en voelde ik me goed op mijn gemak.
  Voor mij waren 6 behandelingen (1 per week) genoeg om de afwijkende cellen weg te krijgen. Na de behandeling moest ik een 6 weken wachten voordat we het uitstrijkje konden doen om te kijken hoe het zou zijn.
  En dat werd een feestje! Voor het eerst was er dankzij de supplementen en behandeling, geen hrHPV meer te bekennen en had ik een pap1.
  Ruim een half jaar na dit uitstrijkje ging ik weer naar de gyneacoloog voor mijn uitstrijkje. Deze is wederom pap1 hrHPV negatief.

  Als ik eerder had geweten van hpvhealth, dan had ik ze veel eerder gemaild.
  Wat heb ik lang rond gelopen met hpv terwijl dit niet nodig was.

 2. Voor een tweede keer was mijn uitstrijkje niet goed. Ook de biopt was niet goed. Toen ik bij het ziekenhuis naar huis werd gestuurd met; ”we wachten een half jaar af”, voelde dat totaal niet goed. Gelukkig kwam ik tijdens mijn online zoektocht uit bij ”HPV-Health” en heb ik contact opgenomen met José. Het telefonisch consult heb ik als erg prettig ervaren. Ik voelde me echt gehoord en mijn gevoel werd bevestigd, ik kon in het komende half jaar wel degelijk iets doen i.p.v. afwachten. Zodoende ben ik gestopt met de anticonceptiepil, aan de slag gegaan met voeding en ben ik ondersteunende suppletie gaan slikken, gericht op mijn tekorten, immuunsysteem, darmflora en specifiek voor HPV. Dit resulteerde bij mijn laatste uitstrijkje, een half jaar later, dat het hr-HPV afwezig was. Mijn PAP uitslag was nog niet goed maar wel stabiel. Fijn dat ik via een telefonisch consult weer bij José terecht kon voor advies m.b.t. de nog afwijkende PAP uitslag. Ik hoop dat meer vrouwen jullie weten te vinden!

 3. Vorig jaar kreeg ik te horen dat ik hpv had. Gelukkig nog geen onrustige cellen. Toch schrok ik, omdat ik wist dat ik het dan al 2 jaar had en mijn lichaam het niet meer uit zichzelf zou gaan opruimen. Hoe langer het in je lichaam blijft, des te groter de kans dat het schade aanricht. Maar mijn huisarts wuifde mijn onrust weg en zei dat ze daarom 6 maanden later nog een uitstrijkje zouden doen. Ik wilde echter niet afwachten op een foute pap. Na wat onderzoek kwam ik op deze website terecht: wat een opluchting om te lezen dat er mogelijkheden zijn om hier wat aan te doen! Van angst ging ik naar aanpakken! José is goed op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen (o.a. over AHCC), en kijkt specifiek welke persoonlijke factoren bijdragen aan iemand’s verlaagde immuniteit (waardoor het lijf het virus niet uit zichzelf opruimt). Ruim 6 maanden heb ik trouw José’s plan op de letter gevolgd. Niet alleen zijn mijn darmen gezonder geworden, maar kreeg ik vorige week te horen dat ik nog steeds geen onrustige cellen heb én… dat de hpv weg is! Ik zit nu in de afbouw/onderhoudsfase en probeer zoveel mogelijk mijn ervaring met andere vrouwen te delen. Ik hoop dat meer huisartsen zichzelf gaan inlezen en afstappen van het ouderwetse idee dat hpv een virus is waar je maar mee moet leren leven. Lieve José: bedankt!

 4. Wegens buikpijn klachten na het plaatsen van een Kyleena spiraal ben ik door de huisarts doorverwezen voor een uitstrijkje. De uitslag daarvan bleek een Pap3a te zijn met HPV. Na een biopt werd duidelijk dat het om een CIN2/3 ging. De gynaecoloog stelde voor om het een half jaar aan te kijken, aangezien ik nog jong ben en een kinderwens heb. Een half jaar niks doen en afwachten voelde voor mij niet goed, dus ben ik op internet gaan zoeken. Na een heel fijn telefonisch consult met Jose ben ik begonnen met de escharotic treatment, met daarnaast aanvullende supplementen. Elke week werd de voortgang bijgehouden middels foto’s en werd er opnieuw vloeistof aangebracht. Ik heb me van begin af aan op mijn gemak gevoeld bij zowel Jose als Lieke. Beide vrouwen zijn enorm kundig en vriendelijk.
  De behandeling vond ik intensief (1x per week naar de praktijk komen), maar was het meer dan waard! Mijn controle uitstrijkje was ‘perfect’ volgens de gynaecoloog in het ziekenhuis. Ik heb nu Pap1 en HPV is afwezig. De gynaecoloog was helemaal verbaasd dat een half jaar ‘afwachten’ zo goed had gewerkt. Helaas stonden ze niet open voor informatie over de escharotic treatment, waarschijnlijk vanwege de protocollen waar ze zich aan moeten houden.
  Ik ben Jose en Lieke enorm dankbaar en ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet om deze behandeling aan te gaan. Ik kan het echt iedereen aanbevelen! Het is snel, pijnloos en je kunt wekelijks zien dat je vooruit gaat, erg fijn! Over een half jaar heb ik nog een controle uitstrijkje bij Jose, hopelijk is de uitslag dan nog steeds zo goed!

 5. I am really happy because I just got the results of my last pap smear and they show PAP 1 with hr-HPV negative! in the doctor’s words: ALL GOOD! 
  One year ago I was so scared because the results of my pap were CIN3, the doctor and the gynecologist said my only option was to have a LEEP done. They said it was a simple procedure with no complications. I was very scared at the idea that the CIN3 would progress to cervical cancer, but I also felt very anxious about the LEEP because I didn’t want to cut out a piece of my cervix, and also because even with the procedure, there was no guarantee that the pre-cancerous cells and the virus would go away. I did some research and found out about the Escharotics treatment, and I felt really lucky that this treatment is also being offered in the Netherlands.
  I went to see Jose and Lieke and they calmly explained to me how the treatment works, listened to my worries, and answered all my questions. I thought I would give the Escharotics treatment a try. Long story short: I had 20 treatments in total, every week and sometimes every 2 or 3 weeks. I could see in the pictures how my cervix got better each time. I also took a multivitamin and tried to eat healthier. The treatment felt long but it was completely worth it! No complications, no pain, and no unnecessary cutting of the cervix. Our body has an amazing capacity to heal itself, and the Escharotics treatment supports that process.  I’d recommend it to any woman that is going through this and I hope that more people know about it!

 6. Escharotic Treatment een groot succes!

  Inmiddels 5,5 jaar geleden, kreeg ik na wat onderzoeken de uitslag Pap3A, Cin 1 en HPV aanwezig. Vanuit het ziekenhuis werd mij een gezonde levensstijl geadviseerd en was het verder afwachten tot mijn lichaam het zelf ‘op zou ruimen’. Fanatiek probeerde ik nog minder suikers tot me te nemen en besloot ik helemaal geen alcohol meer te nuttigen. Gezond eten doe ik eigenlijk altijd al wel. Elk half jaar kreeg ik weer een check, maar in de 2 jaar die volgend veranderde er eigenlijk niks. Elke keer weer een teleurstelling en steeds was ik er weer van slag van. Het gaf me een heel machteloos gevoel. Vervolgens ben ik op advies van José aan de slag gegaan met supplementen. Eindelijk had ik het gevoel echt iets tastbaars te kunnen doen en ik had dan ook goede hoop dat het een positieve verandering teweeg zou gaan brengen. In de anderhalf jaar die volgden, bleven de uitslagen helaas nog steeds onveranderd. Gelukkig is het ook nooit erger geworden. Een half jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in Escharotic Treatment. De goede resultaten en het feit dat het iets anders was als ik tot nu toe had geprobeerd, deden mij besluiten ervoor te gaan. In totaal zijn er 9 behandelingen nodig geweest om te genezen. Ik was ontzettend blij toen ze me belden met de uitslag Pap 1, HPV afwezig. De behandelingen zelf zijn goed te doen. Mede door de persoonlijke aanpak van José en Lieke. Ze stellen je op je gemak en het is fijn om te zien welke vooruitgang er geboekt wordt, aan de hand van de foto’s die er gemaakt worden. Terugkijkend had het me een hoop kopzorgen en vervelende halfjaarlijkse onderzoeken gescheeld als ik er 5 jaar geleden al vanaf had geweten. Ik hoop dan ook van harte dat José en Lieke dit nog vele jaren kunnen blijven doen en zoveel mogelijk vrouwen kunnen helpen.

 7. Nadat de biopt uitslag bij gynaecoloog pap 3a cin 2 aangaf ben ik op zoek gegaan of ikzelf niet iets eraan kon doen om het te verbeteren.

  Bij mijn online zoektocht kwam ik bij de praktijk van José v Ditmarch terecht.
  Bij de intake kreeg ik veel heldere informatie van José en ze nam echt de tijd voor me. We maakten een stappenplan en ik kon alvast beginnen met supplementeren. Ik had een goed gevoel bij het plan en bij José en was benieuwd naar de start en vooral het resultaat van de hpv behandeling.
  Bij de praktijk werd ik door José en Lieke warm ontvangen. We gingen van start en ze vertelden heel duidelijk elke keer wat ze gingen doen. Ze vroegen elke keer hoe het ging en dat is tm de laatste behandeling niet anders geweest, heel fijn en heb mij altijd in goede handen gevoeld. De behandelingen zelf vond ik pijnloos, hooguit af en toe een beetje gevoelig. Elke behandeling worden er foto’s gemaakt zodat jezelf je eigen proces kunt volgen, ook dit vond ik prettig en ook interessant. Elke keer zag je het iets beter worden en dat is fantastisch. Na de laatste behandeling kon ik een paar weken later een uitstrijkje laten maken en was het geweldige nieuws dat de uitslag pap 1 cin 1 was! Allemaal dankzij deze fantastische behandeling van José en Lieke wat zij met alle zorg doen.
  Ik ben José en Lieke ontzettend dankbaar. Ik gun iedere dame een goed herstel van het HPV en ik weet zeker dat José en Lieke zich voor iedereen zullen blijven inzetten om dat voor elkaar te krijgen. Voor mij maken zij echt een verschil in deze wereld!

 8. Circa drie jaar geleden is bij mij het HPV virus geconstateerd. En in plaats van dat mijn lichaam het vanzelf ging opruimen kreeg het virus de ruimte te gaan woekeren. In het najaar van 2021 werd pap 2 en Cin 2 vastgesteld. Vanaf dat moment zou ik elk half jaar op controle gaan. Een half jaar later in het voorjaar van 2022 bleek het HPV virus er nog steeds te zitten en was er geen verbetering te zien. Op dat moment vroeg de gynaecoloog mij of ik een lisexcisie wilde. Maar aangezien ik nog geen kinderen heb en deze wel graag zou willen, stond ik hier niet om te springen aangezien deze behandeling voor behoorlijk wat complicaties kan zorgen. Plus dat mij al snel duidelijk werd dat na deze behandeling het HPV virus er nog steeds kan zitten. Niet fijn dus en ook geen oplossing.

  Na het doen van research ben ik terecht gekomen bij HPV health. Mij werd aangeraden supplementen te gebruiken om mijn lichaam aan te sterken en te beginnen met de escharotic treatment. En wat een succes! Zonder pijn, is mijn lichaam hersteld na 6 behandeling. Ik heb het virus niet meer en alle kwaadaardige cellen zijn ook weg. Geweldig om dit op een natuurlijke manier te kunnen doen!!
  Bij elke behandeling heb ik mij enorm op mijn gemak gevoelt bij José en Lieke. Een top team! Ik ben enorm dankbaar dat zij de moeite hebben gedaan en nog steeds om vrouwen er op een natuurlijke wijze vanaf te helpen. Een echte aanrader!!!

 9. In de 9 jaar dat ik rondliep met hr HPV, lukte het mijn lichaam niet om het virus op te ruimen. HPV tastte mijn cellen aan en de uitslag van uitstrijkjes werd steeds ‘slechter’. Van pap2 naar 3a1, naar 3a2 naar 3b. Het advies was steeds “wachten tot je lichaam het zelf op gaat ruimen”, maar na de laatste uitslag wilde de gyn gaan snijden. Dit laatste uitstrijkje was mijn wake up call. Het drong tot me door dat mijn lichaam het zonder hulp niet op zou ruimen, maar alles in mijn lijf riep “nee” bij het snijden. Voor mij is mijn baarmoeder een van de meest heilige plekken in mijn lichaam en zo wil ik haar ook benaderen. Op een zachte, vrouwelijke manier. Ik ben me tot in de puntjes gaan verdiepen in hpv en de oplossingen van de reguliere en alternatieve geneeskunde. Jose en escharotic therapy kwamen op mijn pad en mijn intuïtie vertelde me “ja”. Ik voelde veel vertrouwen in dit helingsproces en de vrouwen die het aanbieden. De kans dat de HPV verdwijnt na deze behandeling is veel groter dan na de behandeling in het ziekenhuis. De gyn was erg cynisch en vond het niet verantwoord, maar toonde geen interesse in de behandeling en wist er dus ook niks van af. Na 9 behandelingen in 3 maanden tijd deed ik een uitstrijkje: pap 1 en geen HPV meer! Weer 3 maanden later dezelfde uitslag. Ik ben nog steeds zo enorm blij en dankbaar!

 10. Verleden jaar februari kreeg ik uitslag PAP3a.1, hoog risico HPV en werd ik doorverwezen naar de gynaecoloog. Eind maart kreeg ik biopt uitslag: CIN1. Ondertussen was ik al druk aan het zoeken wat ik er (zelf) tegen kon doen etc. Bij vragen aan gynaecoloog kwam ik niks verder; gewoon zo blijven doen als u doet (?). Over een half jaar terug voor weer een uitstrijkje.
  Ik kwam in maart al op de site van Jose terecht en dat maakte me al zo blij omdat er wel iets gedaan kon worden. Al snel telefonisch contact (in april) gehad en kreeg advies voor enkele supplementen en de uitslag van het uitstrijkje over een half jaar te laten weten. In november terug naar gynaecoloog voor het uitstrijkje.
  Hij belde half november dat PAP gelijk was gebleven, en hij gaf me de mogelijkheid operatie of uitstel van een half jaar. Ik zei dat ik uitstel wilde en op zich ook wel wilde opereren zodat HPV weg was maar ik ieder geval nog een half jaar wilde wachten. Hij zou mij een week later terugbellen. Ik gaf toen door dat ik toch echt uitstel wilde, ook omdat hij zei dat dat dat kon. Op vragen over o.a. wat evt. consequenties van operatie zijn …. en en…. allerlei vragen wuifde hij weg, was onduidelijk. Ik liet hem weten dat ik mijn lijf nog een kans gaf en uitstel wilde. Zijn antwoord: Uitstel van executie, fijne feestdagen…
  Gelijk Jose geïnformeerd en ik kon gelukkig heel snel terecht. Ik was zo ontzettend blij. Het was echt een feestje om er heen te gaan. Zo fijn en prettig zijn Jose en Lieke. En dat er iets gedaan werd voelde zo goed. Zo fijn ook dat je met foto’s steeds kon zien hoe het was verbeterd.
  Er waren 9 behandelingen nodig. Na een paar weken geen behandelingen, volgde een uitstrijkje, om te kijken of evt. verdere behandeling nodig was. En pas kreeg ik de super mooie uitslag van PAP1! Geen behandeling meer nodig, over half jaar weer een uitstrijkje. Ben zo ontzettend blij en dankbaar!

 11. Uit het bevolkingsonderzoek op mijn 35e kwam Pap3a met HPV naar voren. Ik kreeg een verwijzing en de gynaecoloog bevestigde de uitslag met een biopt (cin2-3). Ze adviseerde om gelijk een Lisexcisie in te plannen. Weinig dat ik ervan af wist, volgde ik het advies op. Na de daaropvolgende controle bleken de onrustige cellen nog gewoon aanwezig (pap3a). Mijn wereld stond even op zijn kop. Er volgden halfjaarlijkse controles en al snel werd het Pap3B (cin3). En nog steeds HPV. Ik besloot te wachten, in de hoop dat mijn lichaam het virus zou opruimen. Maar na drie jaar liet het uitstrijkje opnieuw cin3 zien. Vlak voor kerst voelde ik dat het 5-voor-12 was en dat er iets moest gebeuren.
  Op dat moment kwam ik op de site van HPV Health terecht en las over hun escharotic treatments. De volgende dag kon ik al terecht bij Jose en Lieke voor een behandeling. Vanaf dat moment kwam er rust over me heen. Jose was realistisch vanaf het begin, ze heeft nooit ‘overpromised’. Maar er was wederzijds vertrouwen en we gingen er samen voor. En de voor-na foto’s logen niet, na elke behandeling zag het gebied er weer rustiger uit. Een behandeling duurt kort en ik heb er zelden iets van gevoeld.
  Tegelijkertijd zijn we ons gaan richten op het HPV-virus en het immuunsysteem. Tekorten ben ik gaan aanvullen met supplementen en ik heb aanvullend AHCC en 2L-Papi genomen in de strijd tegen het virus. Vooral de holistische aanpak van Jose spreekt mij enorm aan.
  Na 17 behandelingen bij Jose en Lieke werd ik weer opgeroepen voor een uitstrijkje bij de Gynaecoloog. Deze liet Pap1 zien, geen afwijkende cellen meer te zien! Ik kon het amper geloven en de tranen sprongen in mijn ogen. HPV is nog wel aanwezig in mijn lichaam. Dat schijnt vaker voor te komen: nog wat virusactiviteit terwijl het uitstrijkje al wel goed is. Dus we gaan nog een paar behandelingen door, tot ook het HPV helemaal weg is.
  Ik ben Jose en Lieke ontzettend dankbaar dat zij dit belangrijke werk doen. En ik wil vrouwen die dit lezen aanraden om er niet te lang mee rond te lopen, maar contact te zoeken met de HPV-health. Zeker als je nog een kinderwens hebt. Hier ben je absoluut in goede handen.

 12. I am 35 years old. For two and a half years I’ve been struggling with papillomavirus. Since the first discovery in 2020, every 6 months my lab tests repeatedly showed Pap2 and positive for HPV. Doctors were suggesting loop excision, but I wanted to look for alternative methods in order to support my body and immune system in fighting the virus. I discovered HPVhealth online and asked for an appointment. Jose and Lieke were incredibly knowledgeable and supportive, highlighting how important it is for every woman to have a choice and access to different kinds of treatments, a cause that I find very important myself too. I received a plan for supplementary medicines and came for a number of escharotic treatments at the clinic. The area I had affected by dysplasia was not big but unfortunately, the virus was rather stubborn, and it took us over ten treatments to fully get rid of it. With each treatment, we could see considerable improvement. The technique of taking pictures before and after the treatment and being able to compare and trace our progress visually was very helpful for me to relate to what was happening inside of my body where I cannot easily see myself. I am very happy with the care, support and guidance that Jose and Lieke gave me; and proud that together we achieved full recovery and negative HPV Pap1 lab results. I shared my journey with many of my female friends, and will definitely recommend and pass on the clinic’s contact to anyone who might need it in the future.

 13. Niets was mogelijk, totdat Jose en Lieke het deden. Ik kan iedere vrouw aanbevelen Jose en Lieke in te schakelen bij de behandeling van HPV. Ze hebben geweldig werk geleverd, met veel zorg, deskundigheid, geduld en begrip. Ze waren altijd bereikbaar en hebben mij en mijn man weer hoop gegeven. Van Pap3 CIN2 met HPV naar Pap1 en geen HPV in zes maanden tijden met circa 19 behandelingen. Als het aan de gynaecoloog lag zou ik niets moeten doen en afwachten. Het is onbegrijpelijk dat de reguliere medische wereld vrouwen niet wijst op deze behandeling en het ook niet toepast. Alle vrouwen verdienen een keuze. Tegen iedere vrouw met HPV zeg ik: de zon komt op en gaat onder, maar gaat nooit uit. Wacht niet en schakel Jose en Lieke in.

Deel hier je ervaring met behandeling tegen het HPV virus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *