Verbinden
Onderzoeken
Toepassen

Ervaringen

39 thoughts on “Ervaringen

 1. Na de bevalling van mijn zoontje kreeg ik januari 2012 mijn eerste uitstrijkje. Dit was meteen goed mis, Pap3A.
  Bij de gynaecoloog werd er een biopt afgenomen en deze bevestigde het uitstrijkje. Ik werd ingepland voor een lisexcisie en hierna moest ik elk half jaar, soms een jaar, een uitstrijkje halen. Deze bleven bij de pap2 hangen en de hrHPV verdween nooit. In 2015 kreeg ik wederom een lisexcisie. Hierna moest ik elk jaar terug komen voor een uitstrijkje. En elke keer had ik nog steeds hrHPV.
  In 2018 had ik eindelijk een pap1 maar MET hrHPV maar ik mocht terug naar het bevolkingsonderzoek.
  Eind 2020 voelde het niet goed en heb ik om een uitstrijkje gevraagd bij de huisarts, deze bevestigde mijn gevoel. Weer een pap2 en nog steeds hrHPV positief. Bij de gyneacoloog geweest voor een biopt maar toen ze keek vond ze het niet nodig en kreeg ik te horen dat ik het weer een jaar aan moest kijken, tot een volgende uitstrijkje. Er waren inmiddels 8 jaren voorbij en ik liep nog steeds met hrHPV rond.

  Mijn lichaam ruimt het niet uit zichzelf op en dit is bij wel meer vrouwen helaas, ook niet na een lisexcisie. Daarom ben ik opzoek gegaan naar andere methodes/hulpverleners. Ik kwam toen terecht bij hpvhealth.
  Hier werd ik gelijk vriendelijk ontvangen en hebben we gekeken naar mijn voeding en wat er nog aangevuld kon worden met supplementen om mijn immuunsysteem te versterken.
  Daarnaast kreeg ik nog twee supplementen (zelf bestellen), die naast immuun ook meer gericht waren op de HPV.
  Tijdens het gebruik van deze supplementen heb ik ook de escharotic treatment gedaan. Hierbij behandelen ze de afwijkende cellen van de baarmoederhals. Tijdens de behandelingen waren Dr. Ditmarsch en haar assistent heel rustig, vriendelijk en voelde ik me goed op mijn gemak.
  Voor mij waren 6 behandelingen (1 per week) genoeg om de afwijkende cellen weg te krijgen. Na de behandeling moest ik een 6 weken wachten voordat we het uitstrijkje konden doen om te kijken hoe het zou zijn.
  En dat werd een feestje! Voor het eerst was er dankzij de supplementen en behandeling, geen hrHPV meer te bekennen en had ik een pap1.
  Ruim een half jaar na dit uitstrijkje ging ik weer naar de gyneacoloog voor mijn uitstrijkje. Deze is wederom pap1 hrHPV negatief.

  Als ik eerder had geweten van hpvhealth, dan had ik ze veel eerder gemaild.
  Wat heb ik lang rond gelopen met hpv terwijl dit niet nodig was.

 2. Voor een tweede keer was mijn uitstrijkje niet goed. Ook de biopt was niet goed. Toen ik bij het ziekenhuis naar huis werd gestuurd met; ”we wachten een half jaar af”, voelde dat totaal niet goed. Gelukkig kwam ik tijdens mijn online zoektocht uit bij ”HPV-Health” en heb ik contact opgenomen met José. Het telefonisch consult heb ik als erg prettig ervaren. Ik voelde me echt gehoord en mijn gevoel werd bevestigd, ik kon in het komende half jaar wel degelijk iets doen i.p.v. afwachten. Zodoende ben ik gestopt met de anticonceptiepil, aan de slag gegaan met voeding en ben ik ondersteunende suppletie gaan slikken, gericht op mijn tekorten, immuunsysteem, darmflora en specifiek voor HPV. Dit resulteerde bij mijn laatste uitstrijkje, een half jaar later, dat het hr-HPV afwezig was. Mijn PAP uitslag was nog niet goed maar wel stabiel. Fijn dat ik via een telefonisch consult weer bij José terecht kon voor advies m.b.t. de nog afwijkende PAP uitslag. Ik hoop dat meer vrouwen jullie weten te vinden!

 3. Vorig jaar kreeg ik te horen dat ik hpv had. Gelukkig nog geen onrustige cellen. Toch schrok ik, omdat ik wist dat ik het dan al 2 jaar had en mijn lichaam het niet meer uit zichzelf zou gaan opruimen. Hoe langer het in je lichaam blijft, des te groter de kans dat het schade aanricht. Maar mijn huisarts wuifde mijn onrust weg en zei dat ze daarom 6 maanden later nog een uitstrijkje zouden doen. Ik wilde echter niet afwachten op een foute pap. Na wat onderzoek kwam ik op deze website terecht: wat een opluchting om te lezen dat er mogelijkheden zijn om hier wat aan te doen! Van angst ging ik naar aanpakken! José is goed op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen (o.a. over AHCC), en kijkt specifiek welke persoonlijke factoren bijdragen aan iemand’s verlaagde immuniteit (waardoor het lijf het virus niet uit zichzelf opruimt). Ruim 6 maanden heb ik trouw José’s plan op de letter gevolgd. Niet alleen zijn mijn darmen gezonder geworden, maar kreeg ik vorige week te horen dat ik nog steeds geen onrustige cellen heb én… dat de hpv weg is! Ik zit nu in de afbouw/onderhoudsfase en probeer zoveel mogelijk mijn ervaring met andere vrouwen te delen. Ik hoop dat meer huisartsen zichzelf gaan inlezen en afstappen van het ouderwetse idee dat hpv een virus is waar je maar mee moet leren leven. Lieve José: bedankt!

 4. Wegens buikpijn klachten na het plaatsen van een Kyleena spiraal ben ik door de huisarts doorverwezen voor een uitstrijkje. De uitslag daarvan bleek een Pap3a te zijn met HPV. Na een biopt werd duidelijk dat het om een CIN2/3 ging. De gynaecoloog stelde voor om het een half jaar aan te kijken, aangezien ik nog jong ben en een kinderwens heb. Een half jaar niks doen en afwachten voelde voor mij niet goed, dus ben ik op internet gaan zoeken. Na een heel fijn telefonisch consult met Jose ben ik begonnen met de escharotic treatment, met daarnaast aanvullende supplementen. Elke week werd de voortgang bijgehouden middels foto’s en werd er opnieuw vloeistof aangebracht. Ik heb me van begin af aan op mijn gemak gevoeld bij zowel Jose als Lieke. Beide vrouwen zijn enorm kundig en vriendelijk.
  De behandeling vond ik intensief (1x per week naar de praktijk komen), maar was het meer dan waard! Mijn controle uitstrijkje was ‘perfect’ volgens de gynaecoloog in het ziekenhuis. Ik heb nu Pap1 en HPV is afwezig. De gynaecoloog was helemaal verbaasd dat een half jaar ‘afwachten’ zo goed had gewerkt. Helaas stonden ze niet open voor informatie over de escharotic treatment, waarschijnlijk vanwege de protocollen waar ze zich aan moeten houden.
  Ik ben Jose en Lieke enorm dankbaar en ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet om deze behandeling aan te gaan. Ik kan het echt iedereen aanbevelen! Het is snel, pijnloos en je kunt wekelijks zien dat je vooruit gaat, erg fijn! Over een half jaar heb ik nog een controle uitstrijkje bij Jose, hopelijk is de uitslag dan nog steeds zo goed!

 5. I am really happy because I just got the results of my last pap smear and they show PAP 1 with hr-HPV negative! in the doctor’s words: ALL GOOD! 
  One year ago I was so scared because the results of my pap were CIN3, the doctor and the gynecologist said my only option was to have a LEEP done. They said it was a simple procedure with no complications. I was very scared at the idea that the CIN3 would progress to cervical cancer, but I also felt very anxious about the LEEP because I didn’t want to cut out a piece of my cervix, and also because even with the procedure, there was no guarantee that the pre-cancerous cells and the virus would go away. I did some research and found out about the Escharotics treatment, and I felt really lucky that this treatment is also being offered in the Netherlands.
  I went to see Jose and Lieke and they calmly explained to me how the treatment works, listened to my worries, and answered all my questions. I thought I would give the Escharotics treatment a try. Long story short: I had 20 treatments in total, every week and sometimes every 2 or 3 weeks. I could see in the pictures how my cervix got better each time. I also took a multivitamin and tried to eat healthier. The treatment felt long but it was completely worth it! No complications, no pain, and no unnecessary cutting of the cervix. Our body has an amazing capacity to heal itself, and the Escharotics treatment supports that process.  I’d recommend it to any woman that is going through this and I hope that more people know about it!

 6. Escharotic Treatment een groot succes!

  Inmiddels 5,5 jaar geleden, kreeg ik na wat onderzoeken de uitslag Pap3A, Cin 1 en HPV aanwezig. Vanuit het ziekenhuis werd mij een gezonde levensstijl geadviseerd en was het verder afwachten tot mijn lichaam het zelf ‘op zou ruimen’. Fanatiek probeerde ik nog minder suikers tot me te nemen en besloot ik helemaal geen alcohol meer te nuttigen. Gezond eten doe ik eigenlijk altijd al wel. Elk half jaar kreeg ik weer een check, maar in de 2 jaar die volgend veranderde er eigenlijk niks. Elke keer weer een teleurstelling en steeds was ik er weer van slag van. Het gaf me een heel machteloos gevoel. Vervolgens ben ik op advies van José aan de slag gegaan met supplementen. Eindelijk had ik het gevoel echt iets tastbaars te kunnen doen en ik had dan ook goede hoop dat het een positieve verandering teweeg zou gaan brengen. In de anderhalf jaar die volgden, bleven de uitslagen helaas nog steeds onveranderd. Gelukkig is het ook nooit erger geworden. Een half jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in Escharotic Treatment. De goede resultaten en het feit dat het iets anders was als ik tot nu toe had geprobeerd, deden mij besluiten ervoor te gaan. In totaal zijn er 9 behandelingen nodig geweest om te genezen. Ik was ontzettend blij toen ze me belden met de uitslag Pap 1, HPV afwezig. De behandelingen zelf zijn goed te doen. Mede door de persoonlijke aanpak van José en Lieke. Ze stellen je op je gemak en het is fijn om te zien welke vooruitgang er geboekt wordt, aan de hand van de foto’s die er gemaakt worden. Terugkijkend had het me een hoop kopzorgen en vervelende halfjaarlijkse onderzoeken gescheeld als ik er 5 jaar geleden al vanaf had geweten. Ik hoop dan ook van harte dat José en Lieke dit nog vele jaren kunnen blijven doen en zoveel mogelijk vrouwen kunnen helpen.

 7. Nadat de biopt uitslag bij gynaecoloog pap 3a cin 2 aangaf ben ik op zoek gegaan of ikzelf niet iets eraan kon doen om het te verbeteren.

  Bij mijn online zoektocht kwam ik bij de praktijk van José v Ditmarch terecht.
  Bij de intake kreeg ik veel heldere informatie van José en ze nam echt de tijd voor me. We maakten een stappenplan en ik kon alvast beginnen met supplementeren. Ik had een goed gevoel bij het plan en bij José en was benieuwd naar de start en vooral het resultaat van de hpv behandeling.
  Bij de praktijk werd ik door José en Lieke warm ontvangen. We gingen van start en ze vertelden heel duidelijk elke keer wat ze gingen doen. Ze vroegen elke keer hoe het ging en dat is tm de laatste behandeling niet anders geweest, heel fijn en heb mij altijd in goede handen gevoeld. De behandelingen zelf vond ik pijnloos, hooguit af en toe een beetje gevoelig. Elke behandeling worden er foto’s gemaakt zodat jezelf je eigen proces kunt volgen, ook dit vond ik prettig en ook interessant. Elke keer zag je het iets beter worden en dat is fantastisch. Na de laatste behandeling kon ik een paar weken later een uitstrijkje laten maken en was het geweldige nieuws dat de uitslag pap 1 cin 1 was! Allemaal dankzij deze fantastische behandeling van José en Lieke wat zij met alle zorg doen.
  Ik ben José en Lieke ontzettend dankbaar. Ik gun iedere dame een goed herstel van het HPV en ik weet zeker dat José en Lieke zich voor iedereen zullen blijven inzetten om dat voor elkaar te krijgen. Voor mij maken zij echt een verschil in deze wereld!

 8. Circa drie jaar geleden is bij mij het HPV virus geconstateerd. En in plaats van dat mijn lichaam het vanzelf ging opruimen kreeg het virus de ruimte te gaan woekeren. In het najaar van 2021 werd pap 2 en Cin 2 vastgesteld. Vanaf dat moment zou ik elk half jaar op controle gaan. Een half jaar later in het voorjaar van 2022 bleek het HPV virus er nog steeds te zitten en was er geen verbetering te zien. Op dat moment vroeg de gynaecoloog mij of ik een lisexcisie wilde. Maar aangezien ik nog geen kinderen heb en deze wel graag zou willen, stond ik hier niet om te springen aangezien deze behandeling voor behoorlijk wat complicaties kan zorgen. Plus dat mij al snel duidelijk werd dat na deze behandeling het HPV virus er nog steeds kan zitten. Niet fijn dus en ook geen oplossing.

  Na het doen van research ben ik terecht gekomen bij HPV health. Mij werd aangeraden supplementen te gebruiken om mijn lichaam aan te sterken en te beginnen met de escharotic treatment. En wat een succes! Zonder pijn, is mijn lichaam hersteld na 6 behandeling. Ik heb het virus niet meer en alle kwaadaardige cellen zijn ook weg. Geweldig om dit op een natuurlijke manier te kunnen doen!!
  Bij elke behandeling heb ik mij enorm op mijn gemak gevoelt bij José en Lieke. Een top team! Ik ben enorm dankbaar dat zij de moeite hebben gedaan en nog steeds om vrouwen er op een natuurlijke wijze vanaf te helpen. Een echte aanrader!!!

 9. In de 9 jaar dat ik rondliep met hr HPV, lukte het mijn lichaam niet om het virus op te ruimen. HPV tastte mijn cellen aan en de uitslag van uitstrijkjes werd steeds ‘slechter’. Van pap2 naar 3a1, naar 3a2 naar 3b. Het advies was steeds “wachten tot je lichaam het zelf op gaat ruimen”, maar na de laatste uitslag wilde de gyn gaan snijden. Dit laatste uitstrijkje was mijn wake up call. Het drong tot me door dat mijn lichaam het zonder hulp niet op zou ruimen, maar alles in mijn lijf riep “nee” bij het snijden. Voor mij is mijn baarmoeder een van de meest heilige plekken in mijn lichaam en zo wil ik haar ook benaderen. Op een zachte, vrouwelijke manier. Ik ben me tot in de puntjes gaan verdiepen in hpv en de oplossingen van de reguliere en alternatieve geneeskunde. Jose en escharotic therapy kwamen op mijn pad en mijn intuïtie vertelde me “ja”. Ik voelde veel vertrouwen in dit helingsproces en de vrouwen die het aanbieden. De kans dat de HPV verdwijnt na deze behandeling is veel groter dan na de behandeling in het ziekenhuis. De gyn was erg cynisch en vond het niet verantwoord, maar toonde geen interesse in de behandeling en wist er dus ook niks van af. Na 9 behandelingen in 3 maanden tijd deed ik een uitstrijkje: pap 1 en geen HPV meer! Weer 3 maanden later dezelfde uitslag. Ik ben nog steeds zo enorm blij en dankbaar!

 10. Verleden jaar februari kreeg ik uitslag PAP3a.1, hoog risico HPV en werd ik doorverwezen naar de gynaecoloog. Eind maart kreeg ik biopt uitslag: CIN1. Ondertussen was ik al druk aan het zoeken wat ik er (zelf) tegen kon doen etc. Bij vragen aan gynaecoloog kwam ik niks verder; gewoon zo blijven doen als u doet (?). Over een half jaar terug voor weer een uitstrijkje.
  Ik kwam in maart al op de site van Jose terecht en dat maakte me al zo blij omdat er wel iets gedaan kon worden. Al snel telefonisch contact (in april) gehad en kreeg advies voor enkele supplementen en de uitslag van het uitstrijkje over een half jaar te laten weten. In november terug naar gynaecoloog voor het uitstrijkje.
  Hij belde half november dat PAP gelijk was gebleven, en hij gaf me de mogelijkheid operatie of uitstel van een half jaar. Ik zei dat ik uitstel wilde en op zich ook wel wilde opereren zodat HPV weg was maar ik ieder geval nog een half jaar wilde wachten. Hij zou mij een week later terugbellen. Ik gaf toen door dat ik toch echt uitstel wilde, ook omdat hij zei dat dat dat kon. Op vragen over o.a. wat evt. consequenties van operatie zijn …. en en…. allerlei vragen wuifde hij weg, was onduidelijk. Ik liet hem weten dat ik mijn lijf nog een kans gaf en uitstel wilde. Zijn antwoord: Uitstel van executie, fijne feestdagen…
  Gelijk Jose geïnformeerd en ik kon gelukkig heel snel terecht. Ik was zo ontzettend blij. Het was echt een feestje om er heen te gaan. Zo fijn en prettig zijn Jose en Lieke. En dat er iets gedaan werd voelde zo goed. Zo fijn ook dat je met foto’s steeds kon zien hoe het was verbeterd.
  Er waren 9 behandelingen nodig. Na een paar weken geen behandelingen, volgde een uitstrijkje, om te kijken of evt. verdere behandeling nodig was. En pas kreeg ik de super mooie uitslag van PAP1! Geen behandeling meer nodig, over half jaar weer een uitstrijkje. Ben zo ontzettend blij en dankbaar!

 11. Uit het bevolkingsonderzoek op mijn 35e kwam Pap3a met HPV naar voren. Ik kreeg een verwijzing en de gynaecoloog bevestigde de uitslag met een biopt (cin2-3). Ze adviseerde om gelijk een Lisexcisie in te plannen. Weinig dat ik ervan af wist, volgde ik het advies op. Na de daaropvolgende controle bleken de onrustige cellen nog gewoon aanwezig (pap3a). Mijn wereld stond even op zijn kop. Er volgden halfjaarlijkse controles en al snel werd het Pap3B (cin3). En nog steeds HPV. Ik besloot te wachten, in de hoop dat mijn lichaam het virus zou opruimen. Maar na drie jaar liet het uitstrijkje opnieuw cin3 zien. Vlak voor kerst voelde ik dat het 5-voor-12 was en dat er iets moest gebeuren.
  Op dat moment kwam ik op de site van HPV Health terecht en las over hun escharotic treatments. De volgende dag kon ik al terecht bij Jose en Lieke voor een behandeling. Vanaf dat moment kwam er rust over me heen. Jose was realistisch vanaf het begin, ze heeft nooit ‘overpromised’. Maar er was wederzijds vertrouwen en we gingen er samen voor. En de voor-na foto’s logen niet, na elke behandeling zag het gebied er weer rustiger uit. Een behandeling duurt kort en ik heb er zelden iets van gevoeld.
  Tegelijkertijd zijn we ons gaan richten op het HPV-virus en het immuunsysteem. Tekorten ben ik gaan aanvullen met supplementen en ik heb aanvullend AHCC en 2L-Papi genomen in de strijd tegen het virus. Vooral de holistische aanpak van Jose spreekt mij enorm aan.
  Na 17 behandelingen bij Jose en Lieke werd ik weer opgeroepen voor een uitstrijkje bij de Gynaecoloog. Deze liet Pap1 zien, geen afwijkende cellen meer te zien! Ik kon het amper geloven en de tranen sprongen in mijn ogen. HPV is nog wel aanwezig in mijn lichaam. Dat schijnt vaker voor te komen: nog wat virusactiviteit terwijl het uitstrijkje al wel goed is. Dus we gaan nog een paar behandelingen door, tot ook het HPV helemaal weg is.
  Ik ben Jose en Lieke ontzettend dankbaar dat zij dit belangrijke werk doen. En ik wil vrouwen die dit lezen aanraden om er niet te lang mee rond te lopen, maar contact te zoeken met de HPV-health. Zeker als je nog een kinderwens hebt. Hier ben je absoluut in goede handen.

 12. I am 35 years old. For two and a half years I’ve been struggling with papillomavirus. Since the first discovery in 2020, every 6 months my lab tests repeatedly showed Pap2 and positive for HPV. Doctors were suggesting loop excision, but I wanted to look for alternative methods in order to support my body and immune system in fighting the virus. I discovered HPVhealth online and asked for an appointment. Jose and Lieke were incredibly knowledgeable and supportive, highlighting how important it is for every woman to have a choice and access to different kinds of treatments, a cause that I find very important myself too. I received a plan for supplementary medicines and came for a number of escharotic treatments at the clinic. The area I had affected by dysplasia was not big but unfortunately, the virus was rather stubborn, and it took us over ten treatments to fully get rid of it. With each treatment, we could see considerable improvement. The technique of taking pictures before and after the treatment and being able to compare and trace our progress visually was very helpful for me to relate to what was happening inside of my body where I cannot easily see myself. I am very happy with the care, support and guidance that Jose and Lieke gave me; and proud that together we achieved full recovery and negative HPV Pap1 lab results. I shared my journey with many of my female friends, and will definitely recommend and pass on the clinic’s contact to anyone who might need it in the future.

 13. Niets was mogelijk, totdat Jose en Lieke het deden. Ik kan iedere vrouw aanbevelen Jose en Lieke in te schakelen bij de behandeling van HPV. Ze hebben geweldig werk geleverd, met veel zorg, deskundigheid, geduld en begrip. Ze waren altijd bereikbaar en hebben mij en mijn man weer hoop gegeven. Van Pap3 CIN2 met HPV naar Pap1 en geen HPV in zes maanden tijden met circa 19 behandelingen. Als het aan de gynaecoloog lag zou ik niets moeten doen en afwachten. Het is onbegrijpelijk dat de reguliere medische wereld vrouwen niet wijst op deze behandeling en het ook niet toepast. Alle vrouwen verdienen een keuze. Tegen iedere vrouw met HPV zeg ik: de zon komt op en gaat onder, maar gaat nooit uit. Wacht niet en schakel Jose en Lieke in.

 14. Zeer deskundig team van arts en assistent. Veilige omgeving waarin je écht gehoord en gezien wordt. Ik kwam voor de behandeling van het HPV hr (pap 3A) . Eerder had ik een lisexisie behandeling via de specialist ondergaan. De lisexisie had niet geholpen, de afwijkende cellen waren en teruggekeerd binnen een half jaar (HPV+ hr ,pap 3A). Ik wilde geen tweede lisexisie en kreeg een crème. Na 4 maanden gebruik van de creme, bleek ook dit niet effectief: nog steeds HPV+hr. De specialist vertelde dat ik ermee moest leren leven. Dit gaf mij onrust, wetende dat op ieder moment het HPV hr ongeremd kan toeslaan in afwijkende cellen. Ik vond per toeval de site van José en heb een telefonisch consult aangevraagd. De arts kwam zeer vriendelijk, deskundig over en gaf me vertrouwen. José stelde me de escharotic behandeling voor, heel effectief en niet pijnlijk, gecombineerd met AHCC en andere supplementen ter ondersteuning.
  De aanpak van de behandeling werd in alle rust uitgelegd. Na iedere behandeling was op de foto zichtbaar wat de voortgang in herstel is. Nu is het HPV+hr virus weg, littekenweefsel van de lisexcisie is ook verdwenen . Er zijn géén afwijkende cellen meer aanwezig. Ter controle is een uitstrijkje gemaakt. ( Pap 1 hpv neg). Ik kan iedere vrouw met HPV hr de praktijk José en Lieke aanbevelen, zij doen werkelijk met hart en ziel, fantastisch werk. Dank je wel José en Lieke!!

 15. Het begon toen ik uit het bvo een uitslag kreeg waarbij hpv in mijn lichaam gevonden was. Toen ik mij erin verdiepte werd ik er behoorlijk angstig van.
  Na een half jaar werd er wederom een uitstrijkje afgenomen en deze was wederom pap1 hpv positief. Onrustig dat ik was werd er besloten om over een jaar nog een uitstrijkje te doen. Jaar was nog niet voorbij en ik voelde dat het niet goed zat.
  Ik ging naar de huisarts (deze was veranderd) en de nieuwe huisarts vond het niet nodig om een uitstrijke te doen. Op aandringen werd ik toch doorverwezen naar een gynaecoloog (had ook overgangsklachten). Mijn gynaecoloog vond het eigenlijk overbodig maar om mij gerust te stellen, deed ze toch een uitstrijkje. En binnen een jaar was ik van pap1 naar een pap3b cin3. Mijn nachtmerrie was werkelijkheid geworden. Daarop volgde snel een lisexcisie.
  Ik bleef zoeken naar mogelijkheden om de hpv virus uit mijn lichaam te krijgen en kwam uiteindelijk bij Jose terecht.
  Zo blij dat ik Jose en Lieke heb mogen ontmoeten.
  Na een telefonisch intake met Jose, ben ik begonnen met supplementen. (Ik had meerdere hoogrisico hpv types in mijn lichaam en deze werden dus niet opgeruimd)
  Tot op de letter heb ik gevolgd wat Jose mij heeft geadviseerd.
  Ik had naast mijn hpv ook wekelijks meerdere aften/wondjes in mijn mond. Ik was zo bang voor het hpv in de mond/keel.
  Ik was continu ziek, zwak en oververmoeid.
  Jose heeft een grondig onderzoek gedaan en alles gecheckt. Ze nam mijn klachten zeer serieus en wist mij met haar positieve en rustige uitstraling echt het vertrouwen te geven, dat ik goed zat. Ze heeft in mijn mond/keel gekeken, heeft mijn vaginale slijm op de kweek gezet en drie maanden na lisexcisie een uitstrijkje gedaan. En gues what? Mijn uitstrijkje was hpv negatief en geen afwijkende cellen! Pap1.
  Hier had ik niet van kunnen dromen. Ik ben zo ontzettend blij. Toppers zijn het.
  Ondanks de vreugde blijft ze mij volgen en dat geeft mij een veilig en fijn gevoel. Jose wil graag drie negatieve uitstrijkjes zien en daarom komt er over drie maanden nog een uitstrijkje.
  Dit doet mij zo enorm goed. Dat er iemand is die je serieus neemt, je helpt en je ziet staan!
  Dank Jose, dank Lieke. Jullie zijn een geweldig team. Ik hoop dat alle dames die in de knoop zitten met deze rotvirus jullie zullen vinden. Jullie zijn het licht van vele dames in ontzettend zware, onzekere tijden.

 16. Waar zal ik eens beginnen, ik heb vlak na mijn bevalling van mijn dochtertje een uitstrijkje gedaan, dit bleek niet goed, Pap3a, ze hebben toen in het ziekenhuis gekeken en besloten het een half jaar te laten zitten. Na een halfjaar weer een uitstrijkje en toen zeiden ze dat het verbeterd was. Toch moest ik na een aantal maanden nogmaals een uitstrijkje doen ter controle en toen bleek het verergerd naar Pap3B. Achteraf geleerd dat ze soms net een randje missen met een uitstrijkje en je dan geen goede uitslag krijgt. Ik moest een biopt laten afnemen (knippen ze een stukje huid weg bij de baarmoedermond) dit vond ik pijnlijk en ik lag te trillen van de zenuwen. Ik vind het nogal wat dat ze inwendig in je huid gaan lopen knippen.
  De conclusie van het biopt was dat ik een lisexcisie moest, oftewel het wegbranden/snijden van het “foute” weefsel. Een nogal traumatische bevalling zorgde ervoor dat ik hier heel erg bang voor was en het voelde echt totaal verkeerd. Ik hoorde ook van sommige meiden dat ze daar heel veel last van bleven houden en na zo’n heftige bevalling zat ik er niet op te wachten om opnieuw weer veel pijn te hebben.
  Ik ben me rot gaan googlen en heb alle forums gelezen die er maar zijn, uiteindelijk ben ik op deze behandeling gekomen en zo ook in de praktijk van José terecht gekomen. Dit bleek ook nog eens vlakbij mij te zitten. Wauw, alsof het zo moest zijn. Ik weet dat ik met tranen in mijn ogen, zo blij was dat ik deze alternatieve methode had ontdekt, echt vier dagen voordat ik de lisexcisie zou krijgen! Ik kwam op de praktijk bij Lieke en José en wat voelde dat meteen super fijn. Ze stellen je compleet op je gemak. Lieke deed bij mij meestal de behandelingen, ze doet dit uiterst zorgvuldig en voorzichtig. José, die ook homeopatische huisarts is, helpt je met al je vragen en onzekerheden door de behandelingen heen. Ik vond het op een gegeven moment zelfs bijna gezellig om er te komen en echt totaal niet vervelend. Ook krijg je allerlei supplementen die je kan nemen om het virus (want dat is het eigenlijk) van binnen uit te bestrijden. De behandeling is niet pijnlijk, hooguit wat ongemakkelijk af en toe, soms voelde ik amper wat en soms wat lichte krampjes achteraf. Ze brengen een eendenbek in en brengen een vloeistof aan op de baarmoedermond en het gebied eromheen, dit moet dan een minuutje intrekken en dan ben je klaar en kan je gewoon weer verder met je dag, sporten alles. Ik had 13 behandelingen nodig om van Pap3B naar Pap1 HPV vrij te gaan! En wat ben ik ongelofelijk blij dat dit gelukt is! Zo dankbaar voor Lieke en José die mij door dit proces hebben heen gesleept. Ik kan het elke vrouw aanbevelen. Twijfel niet en maak die afspraak!

 17. Heel fijn eerste gesprek, waarin mij meteen veel uit is gelegd en ik tips heb gekregen.

 18. Allereerst wil ik José en Lieke bedanken voor de afgelopen periode. Vanaf dag 1 ben ik warm ontvangen. Wanneer het even tegen zat met de resultaten gaven ze mij het duwtje in de rug om vol te houden. Vandaag kreeg ik het goede nieuws van Cin 2 naar HPV negatief en pap 1.

  Dames die kampen met HPV wacht niet en neem contact op met HPV Health. Zodat jij met een gerust hart verder kan met je leven.

 19. In juli 2022 deed ik na 5 jaar weer mee aan het bevolkingsonderzoek. Ik kreeg toen een telefoontje van mijn huisarts dat de uitslag PAP 3 was, vanwege de uitslag ben ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Op
  29 augustus 2022 is er een biopt afgenomen en kwam er PAP 3/CIN 3 naar voren. In het ziekenhuis voelde ik me een nummer en werd en weinig gekeken naar mij als persoon, ik kreeg weinig tot geen informatie behalve wat er gedaan moest worden. Op 26 oktober 2022 is er dan een lisexie gedaan, daar kwam PAP2 gedeeltelijk PAP3 uit. Ik zou na een half jaar weer terug moeten komen.
  Dit heeft mij ongekend veel stress opgeleverd, ik wist niet wat het was, hoe lang ik er al mee rond liep en ga zo maar door. Het voelde alsof ik met m’n rug tegen een muur stond en het enige wat de artsen zeiden was “je lichaam moet het zelf opruimen”. Mijn eerste gedachte was, tja als m’n lichaam dat had gekund dan was het toch niet PAP3 inmiddels?! Het duurt immers jaren voordat het zich ontwikkelt naar afwijkende cellen (volgens de arts).
  Ik ben op zoek gegaan naar informatie en kwam gelukkig de website van Jose tegen.
  Het eerste contact was al meteen prettig, Jose heeft dezelfde kijk als ik en dat is “niet afwachten”. Dat was een enorme opluchting, daardoor voelde ik me gehoord en gezien!
  Ik kreeg een behandelplan en ben ruim 6 weken op en neer gereden naar Huizen, het was even een rit maar zeker de moeite waard.
  Voor een ieder die hier mee rond loopt hoop ik echt dat ze Jose vinden aangezien HPV te behandelen is.
  Ben Lieke en Jose dankbaar voor de behandelingen die zij uitvoeren! Een hele hoop huisartsen mogen daar een voorbeeld aan nemen.

 20. Op mijn 30ste verjaardag kreeg ik vrijwel direct een oproep voor het uitstrijkje.
  Ik had een zwaar jaar achter de rug. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap incl. spoedoperatie en een daarna nog een hele zware miskraam.
  Mijn ervaring in het ziekenhuis was hiermee niet al te best, dus ik keek ook enorm op tegen het uitstrijkje.
  Maar, ik heb het toch gedaan, omdat ik ook op internet de meest vervelende verhalen tegenkwam.

  De eerste uitslag was meteen een PAP2 en HPV positief.
  Ik kreeg een colposcopie. Hierna kreeg ik toch het bericht dat ik mocht afwachten.
  Wat een half jaar afwachten moest zijn, werd door personeelstekort een jaar.
  Uitslag van dat uitstrijkje was niet best. PAP3A en nog steeds HPV positief.
  Ik kreeg weer een colposcopie met de CIN2 uitslag. Ze adviseerden een lisexcisie.

  Een lisexcisie was iets dat ik absoluut niet wilde met het oog op de toekomst en mijn nare verleden.
  Ik vertelde de gynaecoloog dat ik liever een half jaar wilde wachten. Dat was prima.

  Ik ben toen opzoek gegaan naar iemand die mij kon helpen en ik stuitte toen op de website van Jose.
  Dit voelde al meteen goed door alle uitgebreide informatie op de website. Ik heb meteen een consult ingeboekt.
  Het eerste telefonische contact dat ik had met Jose was meteen al helemaal super. Er werd ook meteen actie ondernomen en daar houd ik van.
  Ik startte meteen met de suppletie. En daarna zou ik naar de praktijk komen voor de behandelingen.

  De behandelingen worden zo rustig, uitgebreid en zorgvuldig uitgevoerd door Lieke en Jose. Ik voelde mij echt op mijn gemak.
  Alles werd super goed aan mij uitgelegd, ook de werking van de behandeling.
  Ze monitoren ook alles heel goed, zodat je ook echt altijd weet waar je staat in de behandeling.

  Nu na 8 behandelingen kreeg ik het verlossende telefoontje: PAP1 en HPV NEGATIEF!
  Ik ben Jose en Lieke zo ontzettend dankbaar voor deze behandeling en hun goede zorgen.
  Ik gun elke vrouw met een ”fout” uitstrijkje deze goede behandeling!

  Jose & Lieke ontzettend bedankt voor alles!

 21. Ik wil graag mijn oprechte waardering en dankbaarheid uitspreken voor de uitzonderlijke zorg en ondersteuning die ik heb ontvangen van Jose Ditmarsch en Lieke. Enkele maanden geleden kreeg ik van de gyneacoloog te horen dat ik CIN 1 had, en dat was een verontrustende diagnose. Na het opzoeken naar alternatief genezingsmiddelen kwam ik het Praktijk van Jose tegen. Op het aanraden van Jose ging ik van alleen suplementen gebruiken tot het ondergaan van escharotische behandeling en plus het gebruiken van supplementen. Na ongeveer 14 sessies mocht ik van Jose een uitstrijkje laten doen. Tijdens deze reis werd ik constant aangemoedigd door Jose en Lieke, die me ongelooflijk veel vertrouwen en hoop gaven. De foto’s die na elke lokale behandeling werden genomen, toonden duidelijk verbetering in het weefsel, en ik kon het met mijn eigen ogen zien. Dit gaf me de kracht om door te zetten en te geloven dat het echt zou werken. Toen ik eindelijk de resultaten van mijn laatste uitslag zag, kon ik mijn ogen niet geloven. Ik was overweldigd door vreugde en opluchting. Niet alleen was ik vrij van Hr-hpv, maar ook de afwijkende cellen waren volledig verdwenen. Dit was een buitengewoon positief resultaat, en ik ben Jose en Lieke ontzettend dankbaar voor hun toewijding en deskundigheid. Ik herinner me nog hoe hopeloos en gespannen ik me voelde toen ik me bij hen aanmeldde, maar nu voel ik me vrij en gezond. Mijn ervaring met de praktijk van Jose Ditmarsch is er een van diepe dankbaarheid en vertrouwen in hun uitstekende zorg. Ik raad hun diensten ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar professionele en empathische zorg.

 22. Na diverse foute uitstrijkjes (pap3a2 en CIN II/III) heb ik een lisexcisie gehad, geen fijne ingreep. Een half jaar daarna had ik nog steeds pap3a2 en het advies van het ziekenhuis was om het een half jaar aan te kijken. Als het uitstrijkje dan nog steeds niet goed was, dan zou er een 2e lisexcisie volgen. Op internet las ik verhalen dat, als de onrustige cellen niet weggaan na een lisexcie (die je maar maximaal 2-3x kunt doen), de volgende stap is om je baarmoeder te verwijderen. Dat gaf me behoorlijk veel stress & een half jaar afwachten voelde dan ook totaal niet goed. Ik had het virus toen al 5 jaar & ik weet nu dat als je lichaam het binnen 2 jaar niet opruimt, dat dat ook niet meer gebeurt. Het virus zelf was overigens bij mij altijd in te lage concentraties aanwezig om te kunnen aantonen, maar als je onrustige cellen hebt, dan heb je het virus ook. Omdat bij het bevolkingsonderzoek sinds een aantal jaar alleen nog maar naar het virus wordt gekeken en niet meer naar onrustige cellen, ben ik er bij toeval achter gekomen dat ik die onrustige cellen had. Via een zoektocht op internet kwam ik vervolgens bij José en Lieke terecht. Wat een verademing! Duidelijke uitleg, 2 hele vriendelijke dames, waar ik me gelijk heel erg bij op mijn gemak voelde. Ik had er vanaf het eerste moment alle vertrouwen in dat hun aanpak mij zou gaan helpen. Ik kreeg adviezen om mijn immuunsysteem te verbeteren. Daar had ik in het ziekenhuis nooit iets over gehoord, daar was men vooral bezig met het wegsnijden van de onrustige cellen. Daarnaast heb ik 14 escharotic treatment behandelingen gehad, deze zijn vrijwel pijnloos en je mag daarna bijvoorbeeld ook zwemmen. En zojuist hoorde ik dat ik nu pap1 heb, de onrustige cellen zijn dus weg! Dat kon je ook al goed op de laatste foto’s zien, geen gele plakkaten meer met onrustige cellen. Maar een rustige, egale baarmoedermond. Tijd voor een feestje dus!!
  José en Lieke: mijn dank aan jullie is groot! Ik heb jullie ervaren als 2 hele ervaren, deskundige, leuke en lieve vrouwen die het belang van de patiënt met stip op nummer 1 hebben staan en die mij vanaf het eerste moment erg op mijn gemak stelden. Dat heeft mij heel erg goed gedaan. Ik had in het ziekenhuis namelijk ook nog een trauma opgelopen van de onpersoonlijke aanpak en zelfs 1 zeer vrouwonvriendelijke arts, het gevoel dat je een nummertje bent en ook alle onduidelijke, halve & tegenstrijdige informatie. Ook in dat trauma hebben het contact met en de behandelingen van José en Lieke veel geheeld. Ik kan het dus iedereen van harte aanbevelen!

 23. Net als alle anderen die hier geschreven hebben heb ik een hele goede ervaring met Jose en ben ik zo dankbaar dat ik met haar in contact ben gekomen. Toen ik in 2021 voor het eerst een uitstrijkje liet maken ter check kwam er HPV pap1 uit. Op dat moment vond ik het vervelend maar maakte ik mij geen zorgen, het zal wel vanzelf weg gaan was mijn gedachte. Ik moest na 6 maanden terugkomen voor een check, en 3 jaar lang kwam daar dezelfde uitslag uit. Totdat ik vorig jaar September binnen 6 maanden van pap1 naar pap3a2 ging. De huisarts stuurde mij naar de gynaecoloog en vanaf daar begon de nachtmerrie. De gyn nam een biopt en daar kwam cin3 uit, ik geloofde niet hoe dit allemaal in 6 maanden zo kon escaleren. Vanwege de cin3 moest een lis ondergaan maar daarnaast werd mij verteld ik naast gezond leven en het HPV vaccin nemen (die ik destijds niet heb gehad) niet veel meer kon doen.

  Ik was daarmee natuurlijk niet gerust en ben me op dat moment gaan orienteren op internet naar een holistische aanpak en kwam op deze website terecht. Ik heb een consult met Jose aangevraagd en dit was zo fijn. Jose heeft mij veel vragen gesteld over mijn leefstijl, voeding, anticonceptie en heeft op basis daarvan een supplementen plan opgesteld. Daarnaast heb ik ook kleine aanpassingen in leef/voedingsstijl gemaakt. Na 4 maanden is er een check uitstrijkje gemaakt en ik kon niet geloven toen ik de uitslag kreeg: pap1 en GEEN HPV meer. Ik was zo ontzettend opgelucht dat het negatieve domino effect waar ik me voor mijn gevoel in begaf voorbij is. Ik zal nog een paar keer een check uitstrijkje maken om zeker te weten dat het virus en onrustige cellen wegblijven.

  Als je je in een van de verhalen op deze website herkent, twijfel dan niet om contact met Jose en haar team op te nemen. Jose is heel prettig in de omgang en weet echt waar ze het over heeft. Jose, nogmaals heel veel dank!!

 24. Zoals de meeste vrouwen kreeg ook ik op mijn 30e de uitnodiging om een uitstrijkje te laten maken om te testen op HPV. De eerste uitslag was niet zo spannend en er waren geen afwijkende cellen gevonden; oftewel na 5 jaar weer opnieuw een uitstrijkje laten maken. Zo gezegd, zo gedaan. Begin dit jaar (2023) liet dat uitstrijkje ineens een hele andere uitslag zien (zo fijn dat dit onderzoek gedaan wordt btw!). Er was HPV geconstateerd met pap 3a, dus ik kreeg een doorverwijzing naar de gynaecoloog voor verder onderzoek en een biopt. Daaruit bleek dat ik CIN 3 had waarbij de gynaecoloog vertelde dat ik 2 opties had; een lisexcisie (een deel van je baarmoedermond wegbranden en zo de afwijkende cellen verwijderen) of over 6 maanden nog een uitstrijkje. Ik merkte in mijn hele systeem een hele duidelijk NEE op de lisexcisie, zonder verklaring of verder onderzoek. Dit was wat ik niet wilde. Ondanks dat dat wel het protocol was voelde het niet goed. Net zoals het “nog even aankijken” en 6 maanden later weer een uitstrijkje. Het was duidelijk dat ik het niet op z’n beloop kon laten. Dus ja wat dan?

  Ik ben me online gaan verdiepen in HPV en gaan zoeken naar alternatieve behandelingen. Al vrij snel kwam ik bij deze website uit en nam ik contact op met Jose. Na een telefonisch consult zijn we begonnen met de escharotische behandelingen en een aantal supplementen (o.a. probiotica, multivitaminen, vitamine C). Baat het niet, dan schaad het niet was mijn insteek en een lisexcisie zou ik altijd nog kunnen doen als dat echt nodig zou zijn. Bijna wekelijks had ik een afspraak en werden foto’s gemaakt om het proces bij te houden. Bijzonder om te zien wat een effect de behandelingen al vrij snel hadden. Ik heb nog contact gehad met de gynaecoloog, die was wel geïnteresseerd in de behandeling maar kende het niet. Doorverwijzen past niet in het protocol wat zij te hanteren hebben. Begrijpelijk en toch helemaal niet logisch in mijn ogen. Na 10 behandelingen leek mijn baarmoeder er weer helemaal goed uit te zien en heb ik weer een uitstrijkje laten maken. De uitslag was pap1 en HPV negatief. Wat een opluchting! Ik had uiteraard verwacht dat de behandeling iets gedaan had (dat kon ik immers ook zien op de foto’s), maar deze uitslag was toch wel verrassend. Zeker gezien de CIN 3 met dieper gelegen afwijkende cellen. Anyway, ik ben heel dankbaar en blij dat er een andere behandeling mogelijk was dan de lisexcisie.

  Wat fijn dat Jose en Lieke dit belangrijke werk doen! Ik gun ze alle bekendheid in Nederland (en daarbuiten) zodat nog meer vrouwen weten dat er een alternatief bestaat voor de lisexcisie en zich in ieder geval kunnen laten informeren naar de mogelijkheden bij HPV.

 25. Wat mooi om alle ervaringen hier te lezen. Ik kan alle vrouwen met problemen met HPV aanraden om in behandeling te gaan bij Jose en Lieke! Ze zijn enorm positief, ondersteunend en hebben expertise op dit gebied. Ik heb ongeveer 20 behandelingen nodig gehad om te genezen van een overwegend CIN I/II met een klein gedeelte CIN III afwijking. De uitslag van het bevolkingsonderzoek was Pap 2 / ASCUS en hrHPV. Bij de colposcopie bleken de celafwijkingen. De gynaecoloog stelde voor om het kleine stukje CIN III weg te halen, een lokale lisexcisie. Dat voelde meteen niet goed en ik realiseerde me na research dat er meer nodig is om te helen van een HPV infectie. Na een telefonisch consult met Jose heb ik gekozen voor de escharotische behandelingen en een supplementen protocol, inclusief AHCC en 2Lpapi. Ik at al overwegend plantaardig, maar ben me ook meer gaan verdiepen in voeding en gevarieerder planten gaan eten. Nu ben ik ongelooflijk blij met de uitslag HPV negatief, en Pap 1!! Over 3 maanden weer een uitstrijkje. En ik zou willen zeggen Geef niet op! als het wat langer duurt dan je dacht, want het komt goed en Jose en Lieke hebben altijd nog meer mogelijkheden voor heling te bieden, ze gaan door tot het virus weg is!

 26. Ik wil hierbij mijn positieve ervaring delen bij HPV Health. Wat een top team zijn Jose en Lieke!
  Kort na mijn bevalling in 2023 heb ik een uitstrijkje laten doen bij de huisarts. De uitslag van dit uitstrijkje was niet erg goed, namelijk pap3A. Vervolgens was ik naar het ziekenhuis gegaan en daar werd bevestigd dat ik CIN 1, 2, en 3 had en dat een lisexcisie een goede oplossing zou zijn. Nadat ik thuis met mijn partner de voor en nadelen had overwogen besloten wij om toch van de lisexcisie af te zien, dit tegen het advies van de arts in. Wij hadden namelijk onderzoek gedaan m.b.t. eschoratische behandelingen en kwamen toen de website van HPV Health tegen. Ik heb meer dan 30 behandelingen moeten ondergaan i.c.m. het slikken van verschillende supplementen voordat ik eindelijk het verlossende telefoontje kreeg dat ik geen afwijkende cellen meer had en ook geen HPV virus. Dit was een hele zware periode voor mij als voor mijn partner. Mijn partner heeft mij door deze situatie door dik en dun gesteund en is zo goed als bij de meeste behandelingen ook meegekomen. Ik had deze emotionele steun nodig, vooral omdat het virus bij mij een stuk hardnekkiger was en ik ongeveer 6 maanden in behandeling was en circa 1 à 2 keer per week behandeld werd. Ik heb vaak bij Jose en Lieke huilend in de stoel gezeten omdat ik het dan even niet meer zag zitten en het einde van de tunnel niet zichtbaar was voor mij. Ze bleven altijd erg geduldig met mij en gaven elke keer aan dat ze voortuitgang zagen en dat het echt goed zou komen.

  Naast de supplementen ben ik ook erg gezond gaan eten en sporten. Je genezen van deze virus is namelijk een samenloop van verschillende dingen, enerzijds de escoratische behandelingen en anderzijds de supplementen, gezond eten, sporten, stress reduceren etc..

  Als je dit leest wil ik je hierbij aangeven dat het genezen van de virus bij sommige erg snel kan gaan en bij anderen zoals ik wat langzamer. Verlies niet de hoop! Ik ben erg blij dat ik Jose en Lieke heb gevonden en kan hen dan ook met de volle 100% aanraden!

 27. Ik ben 7 jaar positief getest op het HPV-virus. Mijn lichaam ruimde het virus helaas dus niet vanzelf op. Begin dit jaar moest ik opnieuw een colposcopie doen, en dit bleek van PAP1 naar PAP2 te zijn gegaan. Het werd dus enkel maar erger (waarschijnlijk door de hormonen van mijn fertiliteitstraject). De gynaecoloog stelde voor om na 6 maanden opnieuw een controle te laten doen. Als het dan nog hetzelfde was of erger, gingen ze de afwijkende cellen aan de hand van een gynaecologische ingreep verwijderen. In dat geval moest ik wel 6 maanden mijn fertiliteitstraject on hold zetten, en had ik meer kans op een vroeggeboorte eens ik zwanger was.

  Ik ging dus zelf op zoek naar mogelijke oplossingen, en kwam op de website van hpv health terecht. Na een eerste telefonisch contact met Jose, startte ik alvast een kuur op met heel wat vitaminen. Daarna reed ik telkens van België naar Nederland voor de escharotische behandelingen. Als het mogelijk was, deed ik telkens een behandeling op vrijdagavond en zaterdagochtend. Gelukkig leken deze behandelingen goed aan te slaan, en intussen zette ik het fertiliteitstraject even on hold om mijn lichaam de kans te geven de cellen zo goed mogelijk op te ruimen. Na 9 escharotische behandelingen en het dagelijks innemen van mijn vitaminen, besloot ik om toch al eens een uitstrijkje te laten nemen. De uitslag was hpv-negatief en geen afwijkende cellen meer! Ik was ontzettend blij, maar eigenlijk verraste het me niet, omdat ik op de foto’s al gezien had dat mijn baarmoederhals er telkens beter en beter uitzag.

  De behandelingen bij Jose en Lieke hebben mijn leven veranderd, want na 7 jaar ben ik eindelijk van de hpv af en kan ik enkel maar hopen dat ook het zwanger worden iets vlotter verloopt.

 28. Ik kreeg 2 jaar geleden te horen dat ik pap1 HPV positief had, waarschijnlijk had ik het al langere tijd.
  Mijn lichaam zou dit niet meer uit zichzelf gaan opruimen, ik wilde van dit virus af en zo snel mogelijk.
  Via internet op zoek gegaan en zo kwam ik terecht bij HPV HEALTH bij José Ditmarsch.
  Heb direct contact gezocht en kon vrij snel terecht.
  Ik werd erg vriendelijk ontvangen door José en Lieke, zijn schatten.
  Kreeg supplementen voorgeschreven om mijn immuunsysteem te versterken, heb 3x de escharotische behandelingen gedaan.
  Paar weken later kreeg ik een uitstrijkje met als uitslag pap1 en geen HPV meer, dit was zo’n fijn bericht.
  Ben José en Lieke erg dankbaar, zijn zeer kundig.
  Ik was in 2 maanden van het virus af, dit op een natuurlijke manier.
  Wacht niet af, maak een afspraak bij José en Lieke, zijn toppers.

 29. Wat ben ik blij dat ik bij Jose en haar team terecht ben gekomen. Ik liep al een aantal jaren met een verkeerde uitslagen van mijn uitstrijkje waarbij ook verkeerde cellen werden aangetroffen. De uitslag wisselde maar toch steeds weer opnieuw naar de gynaecoloog, terwijl die steeds zei niet voor me te kunnen doen en dat het afwachten was tot het helemaal zou doorslaan. Dit gevoel benauwde me en vond ik niet acceptabel. Daarom ben ik op internet gaan zoeken en zo bij Jose mijn eerste intake gesprek gepland. Na haar uitleg heb ik direct een afspraak voor een controle ingepland. Jose en Lieke waren duidelijk en we zijn direct met de behandeling gestart. Elke week werd ik warm en begripvol onthaald. Wat was ik blij toen ik na 4 maanden werd gebeld dat mijn uitstrek zonder afwijkende cellen was. We hebben een feestje gevierd thuis want zonder de behandeling van deze toppers weet ik niet hoe het zou zijn afgelopen. Dus ook ik vertel mensen nu vol overtuiging dat ze niet moeten afwachten maar gewoon naar deze geweldige lieve en begripvolle kliniek moeten gaan.

 30. Ik ben net 27 geworden, in 2018 had ik mijn eerste uitstrijkje door vage klachten. Deze was afwijkend, namelijk PAP3a1 HrHPV pos CIN2. Dus niet ernstig, maar ook niet wenselijk. Elk halfjaar á jaar had ik weer dezelfde uitslag. Conclusie: mijn lichaam gaat het niet meer zelf opruimen. Omdat ik een kinderwens heb, wilde mijn gynaecoloog liever niet opereren. Daar was ik erg blij mee. Maar het afwachtbeleid was ook niet meer de enige optie. Hij begon over een crème, Imiquimod, die ik dan gedurende 12 weken 3x per week in de vorm van een tampon moest dragen en daarna grondig zou moeten uitspoelen. De slagingskans was helemaal niet hoog en het idee zat me gewoon niet lekker.. Toen belandde ik op hpvhealth.nl en ik was eerst sceptisch. Maar ik wilde kosten wat het kost niet iets doen in mijn lichaam wat niet goed voelde (opereren of Imiquimod..). Dus ik plande een telefonisch consult in met José en ze kwam meteen met een behandelplan. Ik heb het overlegd met mijn gynaecoloog en zijn woorden waren: baadt het niet, dan schaadt het niet, maar ik denk niet dat het werkt. Maar het heeft gewerkt! Ik heb 11 behandelingen gehad, dus 11 weken lang elke zaterdagochtend naar Huizen. José en Lieke hebben mij zo goed geholpen, hebben al mijn vragen beantwoord, ze waren altijd super lief en behulpzaam. Na elke behandeling worden ook foto’s gemaakt dus je kan je resultaat wekelijks volgen. Ik zou het iedereen aanraden. Ik heb nu Pap 1, HPV negatief, mijn eerste ‘goede’ uitstrijkje ooit. Er is zo’n last van mijn schouders afgevallen en ik ben ze allebei heel erg dankbaar.

 31. Lieve vrouwen,

  Op mijn 30ste kreeg ik een brief binnen om baarmoederhalskanker onderzoek te doen. Hier kwam PAP 3B CIN 3 uit. Ik ben zelf iemand die op het spirituele pad loopt en gelooft in een holistische visie en voorkeur heeft voor alternatieve geneeswijze. Als jong meisje was ik vaak al ziek en reguliere behandelingen hielpen mij nooit, sterker nog… ik werd er zieker van. Ayurveda heeft mij genezen en daarom had ik moeite om dit onderzoek aan te gaan in het ziekenhuis maar ik wist wel vanuit Ayurveda dat het belangrijk is inwendig onderzoek te doen. Dus had deze kans aangegrepen maar had al voorgevoelens dat ik liever dit pad niet wilde bewandelen van de reguliere aanpak. Ik ben iemand die al veel heeft geleerd over het menselijk lichaam omdat ik energetisch werk als masseuse en mijn baarmoeder zie als een heilige plek waar goed voor gezorgd moet worden. Hier in de westerse maatschappij is hier weinig kennis over vooral in de reguliere zorg dus ik voelde mij niet gehoord en gezien in mijn eigen visie. Ik ben een realistisch iemand en geloof dat beide geneeskunde kunnen ondersteunen maar helaas ben ik toch getraumatiseerd in het ziekenhuis omdat deze manier van aanpak totaal niet bij mij past. Ze hadden een biopt afgenomen en hier ben ik van geschrokken op de manier hoe ze dit deden. Ik begrijp dat deze Gynaecoloog haar werk doet via een protocol en haar assistentes maar ze hebben nog een hoop te leren op het vlak van je menselijk behandelen ipv lopende band werk en je een nummertje bent. We hebben andere aandacht/zorg hierin nodig. Ze waren hard en miste zeker hun vrouwelijke energie. Ik heb genoeg ervaring op gedaan om dit te herkennen.
  Omdat ik hoog gevoelig ben word ik gebracht naar wonden die in de baarmoeder opgeslagen zijn waarin ik mij onveilig voelde. Ik krijg de kriebels ervan als er iets weggebrand moet worden, ook de risico’s ervan. Mijn intuitie zei dat er andere wegen zijn om HPV virus te behandelen, ook door het innerlijk werk wat ik al gedaan heb. Ik ben mij zeer bewust van mijn eigen lichaam en wat het nodig heeft. Gelukkig door een vriendin zijn Jose en Lieke op mijn pad gekomen. Ik ben overgestapt van mijn huisarts in Hilversum naar Jose in Huizen. Ik heb mij nog nooit zo gezien, gehoord en gedragen gevoelt in de zorg, bij een dokter. Ik ben dankbaar dat de escharotische behandelingen bestaan en ik op een natuurlijke wijze de afwijkende cellen op mijn baarmoeder zo kon genezen. Ook de liefdevolle begeleiding en aandacht van Jose en Lieke hebben mij gerustgesteld. Het was bijna pijnloos, ik kon het proces van heling zien dmv foto’s en voelde mij energetisch ook steeds schoner worden. Ik had vertrouwen in mezelf en in mijn eigen genezing. Ter ondersteuning heb ik gekozen om ayurvedische kruiden te gebruiken en ook behandelingen voor mijn lymfesysteem om het virus te helpen opruimen. Ik heb mijn verhalen ook gedeeld op mijn social media account: sunofinspiration en lavanaholistic

  Ik reik uit naar vrouwen die overwegen deze behandelingen te doen of twijfelen, willen praten over hun proces dat je mij mag benaderen. Hoor namelijk vervelende verhalen van vrouwen van hun ervaringen en het is belangrijk dat we steun bij elkaar kunnen vinden hierin. Laten we elkaar helpen en inspireren.

  Liefs,
  Kaylee

 32. Ik wil bij deze graag mijn positieve en effectieve ervaring delen met de behandeling van José en Lieke. Ik weet niet alles precies meer van mijn afwijkende-cellen proces maar ik zal het zo goed mogelijk proberen te omschrijven.
  Gelukkig kwam ik via Google bij deze website terecht, nadat ik hoorde dat mijn uitstrijkje weer een negatieve uitslag had, nl Pap3a2. Ik zat al 2 jaar in het proces van uitstrijkjes en een jaar voor deze laatste uitslag had ik een lisexcisie laten doen om de afwijkende cellen weg te laten halen. Ik was me er in de periode van de lisexcisie niet van bewust, en er was me tevens niet verteld, dat de behandeling van Escharotic treatmens ook een optie was. Tijdens mijn eerste colposcopie werd er namelijk geconstateerd (wat achteraf onjuist was..) dat ik Cin 3 had. De gynaecoloog adviseerde op dat moment, tijdens mijn colposcopie, dat ik absoluut zsm de afwijkende cellen moest laten wegsnijden dmv een lisexcisie. Ze vroeg naar mijn kinderwens en ik zei dat ik die niet meer had. Dit gegeven was voldoende voor haar om te concluderen dat ik ter plekke een lisexcisie zou moeten laten uitvoeren. Ik was natuurlijk in shock! En ging uit van goed vertrouwen in deze specialist, en ik heb toen ter plekke dus een lisexcisie laten doen. Vrouwen: Maak deze fout aub niet. Het gedeelte van mijn baarmoederhals wat was afgesneden is onderzocht in het lab; de cellen bleken een status van Cin1 te hebben en dus niet Cin3. Het was dus in zijn geheel niet eens nodig geweest om een lisexcisie uit te voeren..
  Een jaar later ongeveer had in mijn controle uitstrijkje, en dit kwam dus terug als Pap3a2, terwijl het vóór de lisexcisie Pap3a1 was; het was dus verergerd! Dit was voor mij een erg zwaar bericht, en hierna ben ik actief gaan zoeken naar andere mogelijkheden voor behandeling, omdat ik het vertrouwen in het ziekenhuis volledig was verloren. Toen kwam ik dus op deze website, en ik heb gelijk een intake consult met José ingepland. José nam de tijd voor me en ik kreeg er een goed gevoel bij. Ik had mezelf ook ingelezen over de Escharotic Treatments en hoe effectief ze kunnen zijn (in USA worden ze ook gedaan). Deze combinatie deed mij besluiten om het traject met José en Lieke aan te gaan. Ze zijn hele hartelijke mensen-mensen en ik voelde me op mijn gemak bij hun tijdens het gehele proces. Ik moest ongeveer elke week een uur heen en een uur terug ervoor rijden en het was het DUBBEL EN DWARS waard, want mijn afwijkende cellen én het HPV virus zijn WEG!
  Een echte aanrader voor iedere vrouw om deze behandeling met José en Lieke aan te gaan. Fijne mensen, echte mensen-mensen, en een zeer effectieve behandeling. Ik ben ze zó dankbaar.

 33. Ik heb, voor zover ik weet, het langst van alle vrouwen over mijn herstel gedaan, maar het doorzetten heeft zich geloond! Na 31 Escharotic Treatment behandelingen, aangevuld met supplementen en Homeopathie van José en Bioresonantie behandelingen bij Tiny Dragon Clinic in Amsterdam, is mijn uitstrijkje voor het eerst sinds 3 jaar in orde. Géén afwijkende cellen en géén HPV meer!
  Ik heb mij niet laten ontmoedigen, vertrouwd op het positieve intuïtieve gevoel dat ik bij de behandelingen van José en Lieke had en heb van hun kant zo veel steun ontvangen hierin! Ook zij bleven telkens positief!
  De manier van behandelen; op natuurlijke basis en gericht op het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam, gaf mij een goed gevoel en ik heb telkens als een mantra herhaald dat mijn lichaam haar eigen tijd voor herstel nodig had en dat ik dit proces in rust moest laten voltrekken. Met geweldig resultaat!

 34. Ik kreeg te horen dat mijn pap binnen een half jaar van pap1 naar pap3a cin1 was gegaan en ik nog altijd na jaren Hpv positief was.
  Mijn gynaecoloog stelde voor weer een half jaar te wachten en tegen hpv was niets te doen. Dat hoorde ik tot mijn grote frustratie al jaren. Dus besloot ik het heft in eigen handen te nemen en zo ben ik bij Hpv Health terecht gekomen. Na een traject van 14 behandelingen en de juiste supplementen kan ik zeggen dat ik weer pap1 heb en Hpv negatief waar ik erg blij mee ben! Dank José en Lieke voor de goede zorg! Kortom een echte aanrader, niet twijfelen maar gewoon doen. Je lichaam is je tempel.

 35. In april 2022 heb ik via het bevolkingsonderzoek te horen gekregen dat ik een afwijkende uitstrijkje heb met HPV positief. Over een half jaar moest ik het uitstrijkje herhalen en toen was het als pap3a. De huisarts heeft me doorverwezen naar de gynaecoloog, de gynaecoloog wilde een jaar afwachten om te zien of het lichaam het virus zelf opruimt.
  Een jaar afwachten voelde voor mij niet goed, ik ben zelf gaan zoeken op internet naar behandelmogelijkheden van HPV. Ik kwam toen op de site van HPV heath terecht. Ik heb contact opgenomen met Jose, het was een fijn gesprek. Jose stuurde mij informatie op over de behandeling met supplementen en over de Escharotic Treatment. Ik overleg met Jose ben ik met beide begonnen. Iedere 1-2 weken ging ik naar de praktijk voor de behandeling. Mijn ervaringen met Jose en Lieke was heel fijn, supervriendelijk dames en ze legden alles goed uit en stellen je op je gemak. De behandeling is goed te doen. Ik heb 13 behandelingen gehad. Bij de gynaecoloog werd een uitstrijkje afgenomen en daar kwam uit pap 1 en HPV negatief. Ben daar heel blij mee.
  Dank jullie wel Jose en Lieke voor de goede zorgen!

 36. In 2017 ben ik (toen 27 jaar oud) doorverwezen naar de gynaecoloog voor het zetten van een Kylena spiraal. Ik kreeg toen ook een uitstrijkje, die helaas afwijkend was. Elke 6-9 maanden moest ik weer op afspraak, ook biopten moeten doen. Elke afspraak de vraag gesteld of ik iets kon veranderen in mijn leven om mijn lichaam te genezen, elke keer was het antwoord: nee, niks. De volgende stap bij mij zou heftige ingrepen zijn, die mij niet lekker zaten.
  Ik heb zelf wetenschappelijke onderzoeken gelezen (vooral uit USA) over bepaalde supplementen en kwam zo ook op deze website terecht. Jose is een zeer prettige gesprekspartner, luistert goed naar je verhaal. Geeft goed advies en is per mail na het telefonische consult (overigens bijna volledig vergoed door mijn zorgverzekeraar) goed en snel bereikbaar per mail. Met verandering van levensstijl (hier was ik een aantal maanden ervoor al bezig), meer bewegen, gezonder eten, supplementen slikken en een homeopathisch medicijn ben ik binnen twee maanden van het HPV virus afgekomen! Mijn eigen lichaam heeft zichzelf zo snel dus genezen! Kan het nog steeds niet geloven. Ik raad iedereen aan om dit op zo een manier aan te pakken. Spijt dat ik zo lang heb gewacht en zo lang in de stress erdoor zat. Ik ben Jose eeuwig dankbaar!!! Dankjewel!!!

 37. Waar te beginnen.. ik typ dit met tranen in mijn ogen (van blijdschap). Want zojuist heb ik voor het eerst sinds het BVO vanaf mijn 30e een goed uitstrijkje! Pap 1 en HPV (hr) negatief. Ik heb in totaal 4 jaar lang met verschillende uitslagen rondgelopen na de gyn. Van Pap2a CIN 1 tot aan uiteindelijk Pap3a/b CIN 3. Die laatste kwam vlak kort na mijn bevalling van mijn tweede kindje. Het voelde NIET goed om het weg te laten branden bij de gyn zoals hij aangaf dat het beste was. Ik was het met hem eens dat wachten geen optie meer is. Na online onderzoek kwam ik bij José en Lieke uit. Ze hadden erg snel plek voor mij. Het was een lang en daardoor emotioneel traject van ongeveer een jaar. Maar gelukkig waren de behandelingen volledig pijnloos en voelde ik me door de supplementen ook steeds beter! Het kostte me echt doorzettingsvermogen en op de momenten dat ik die niet meer zoveel had beurden José en Lieke me op. Dames, nogmaals.. wat ben ik blij dat ik jullie ben tegen gekomen. Ik kijk positief terug op mijn periode bij HPV health door jullie. Dames aub niet twijfelen! Maak een afspraak en zorg goed voor jezelf.

 38. Voor alle dames die zich zorgen maken om een slechte HPV en PAP uitslag: De behandeling bij HPV Health kan ik echt aanbevelen en die heeft ervoor gezorgd dat ik na ruim een half jaar een goed uitstrijkje heb gehad: geen HPV meer en een PAP1!

  Bijna 3 jaar geleden had ik enkele maanden voor mijn zwangerschap een slecht uitstrijkje: 2 soorten Hr HPV en Pap2. Ik werd doorverwezen naar de gyneacoloog waarna ik een colposcopie kreeg en een biopt. Uitslag: Wat onrustige cellen en een CIN1 uitslag. Advies was over een jaar weer een uitstrijkje te doen. Ik had op dit moment nog goede hoop dat het vanzelf weg zou gaan. Ik werd zwanger en kreeg een kindje. Daarna weer een uitstrijkje en verwijzing. Een PAP3a2 uitslag en CIN2 volgden en het advies een half jaar te wachten. Na een half jaar kreeg ik een PAP3a1 uitslag en geen controle door de gyneacoloog op CIN. Advies was wederom weer een half jaar wachten.
  Nu was ik 2 jaar verder en niet blij! Het virus had zich naar mijn idee redelijk snel ontwikkeld tot de PAP3 uitslag (in 4 jaar tijd van geen HPV naar dit) en begon ik me toch echt zorgen te maken. Ik was klaar met iedere keer op controle te moeten en met de onzekerheid. Ik wou ervanaf af, maar liever niet met een lisexcisie, ook omdat dit geen garanties gaf en ik niet 100% zeker wist of ik nog een kindje wou krijgen. Via mijn collega hoorde ik over Jose en de escarotische behandelingen icm supplementen en heb ik contact opgenomen. Ik kon al snel terecht voor een belafspraak waar mijn vragen werden beantwoord en een behandelplan werd gemaakt. Daarna kon ik ook snel starten met de behandelingen. Iedere week tot iedere 2 a 3 weken heb ik een behandeling gehad en verder nam ik alle supplementen zoals aanbevolen voor mij. Jose en Lieke zijn ontzettend aardig, laten je op je gemak voelen, en hebben me altijd met alle zorg behandeld. Heel erg fijn. Ik mocht ook altijd mijn dochter van 1 meenemen. Dit was geen enkel probleem. En ookal moest ik wat geduld hebben tot alles weg was en heb ik er wat geld voor opzij moeten zetten, ik ben erg blij dat ik dit heb gedaan en op een natuurlijke manier de HPV en onrustige cellen zijn opgeruimd. Het was het dubbel en dwars waard!

 39. In 2016 voor de eerste keer in mijn leven kreeg ik te horen dat in een pap2 had met HPV positief. Ik was geshokeerd en ik maakte me veel zorgen. Mijn huisarts adviseerde mij toen om een jaar te wachten want zij vertelde dat HPV gaat meestal vanzelf weg binnen 12-18 maanden. Ik wachtte en ging weer testen na een jaar maar de situatie was hetzelfde. Mijn huisarts heeft mij toen naar een gynaecoloog verwezen. De gynaecoloog heeft een colposcopie voor mij gedaan. de colposcopie werd gevolgd dooer een lis excisie. Na zes maanden deed ik weer een test en kreeg ik een pap1- ik was heel erg opgelucht. Een jaar later weer een testje gedaan en nogsteeds een Pap1. Ik dacht alles was prima. HPV werd niet meer getest totdat ik een tijdje later weer bij met het bevolkingsonderzoek een uitstrijke moest laten maken. dit was 2023. Tot mijn verbazing had ik nog een PAP1 maar ik was weer HPV positief. Ik was een lange poosje niet sexueel actief dus ik begreep het niet. IK wist ook niet dat je een PAP1 kan hebben met HPV positief?? Ik was bang en ten einde raad. Ik lees veel en weet dat naturapatische artsen een behandeling doen tegen HPV die heel goed werkt: ESCHAROTICS. IK wist van het bestaan van deze behandeling. Echter, ik heb altijd gemerkt dat dit gebeurt meestal in America maar las ik niets erover in Europa. IK zocht een paar adressen op in America met de bedoeling om daar naartoe te gaan. IK dacht toen voordat je te hard van stapel gaat lopen en gekke dingen gaat uithalen kijk op de internet eerst in Europa- veel dichterbij. Ik kwam HPV Health tegen. Ik was zo opgelucht. Ik las alles op de website en wist dat ik goed zat. Ik heb Jose gelijk een mailtje verzonden. Zij belde snel terug en we hebben een afspraak gemaakt. Ze zei gelijk dat het virus moet weg. Ik ben naar haar kliniek geweest. Zij heeft mij gelijk een gezondheidsplan geschreven, vitaminen, etc die ik gelijk moest nemen. Ik kocht, alles, volgde haar instructies nauwkeurig en nam alles in. Ik deed alle suiker en gluten weg uit het dieet. Wij hebbeb toen afgesproken dat we 4 behandelingen bij mij zouden doen en daarna testen. Ik deed alle vier behandelingen. In begin maart 2024 na mijn vierde behandeling ging een paar dagen op vakantie. toen ik terug was van vakantie ging ik weer naar de kliniek om te testen. Dit hebben we gedaan. ik moest minder dan twee weken wachten. Vandaag belde Jose op heel vrolijk en ik kon het voelen maar liet ik haar het vertellen. Ze had fantastisch nieuws. HPV WAS WEG en mijn pap was nog sreeds PAP1. Ik was zooooo opgelucht en dolblij. ik loop op wolken. De werk dat HPV health doet is heel erg belangrijk. Zij doen fantastisch en hele dankbare werk. Mijn advies aan alle vrouwen- wacht nooit jaren om je uitstrijkjes te doen en vraag altijd om ook een HPV test- elk jaar! Zoals met mijn situatie kun je wel een PAP1 hebben en positief zijn voor HPV. Is mijn HPV positief gebleven sinds 2016 toen ik kreeg te horen dat ik het had (8 jaar???) of is het weggeweest en terug gekomen? Ik zal het nooit weten maar het is nu weg en ik zal alles doen aan mijn gezondheid om te zorgen dat het wegblijft. Als ik elk jaar zelf extra moet betalen om een uitstrijkje te late maken zal ik het ook doen,vooral omdat dit mij is gebeurd. Veel slaap verloren,veel angsten en ongelukkig gevoel. Mijn dank aan HPV Health voor alle goede behandelingen en de werk die zij doen voor vrouwen. Vrouwen moeten opties hebben. Zitten en afwachten en elke keer een lisexcisie doen is waanzin, vooral voor vrouwen die nog kinderen willen baren. CHAPEAU HPV Health Mijn dank is GROOT! dm

Deel hier je ervaring met behandeling tegen het HPV virus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *