Verbinden
Onderzoeken
Toepassen

Ervaringen

4 thoughts on “Ervaringen

 1. Na de bevalling van mijn zoontje kreeg ik januari 2012 mijn eerste uitstrijkje. Dit was meteen goed mis, Pap3A.
  Bij de gynaecoloog werd er een biopt afgenomen en deze bevestigde het uitstrijkje. Ik werd ingepland voor een lisexcisie en hierna moest ik elk half jaar, soms een jaar, een uitstrijkje halen. Deze bleven bij de pap2 hangen en de hrHPV verdween nooit. In 2015 kreeg ik wederom een lisexcisie. Hierna moest ik elk jaar terug komen voor een uitstrijkje. En elke keer had ik nog steeds hrHPV.
  In 2018 had ik eindelijk een pap1 maar MET hrHPV maar ik mocht terug naar het bevolkingsonderzoek.
  Eind 2020 voelde het niet goed en heb ik om een uitstrijkje gevraagd bij de huisarts, deze bevestigde mijn gevoel. Weer een pap2 en nog steeds hrHPV positief. Bij de gyneacoloog geweest voor een biopt maar toen ze keek vond ze het niet nodig en kreeg ik te horen dat ik het weer een jaar aan moest kijken, tot een volgende uitstrijkje. Er waren inmiddels 8 jaren voorbij en ik liep nog steeds met hrHPV rond.

  Mijn lichaam ruimt het niet uit zichzelf op en dit is bij wel meer vrouwen helaas, ook niet na een lisexcisie. Daarom ben ik opzoek gegaan naar andere methodes/hulpverleners. Ik kwam toen terecht bij hpvhealth.
  Hier werd ik gelijk vriendelijk ontvangen en hebben we gekeken naar mijn voeding en wat er nog aangevuld kon worden met supplementen om mijn immuunsysteem te versterken.
  Daarnaast kreeg ik nog twee supplementen (zelf bestellen), die naast immuun ook meer gericht waren op de HPV.
  Tijdens het gebruik van deze supplementen heb ik ook de escharotic treatment gedaan. Hierbij behandelen ze de afwijkende cellen van de baarmoederhals. Tijdens de behandelingen waren Dr. Ditmarsch en haar assistent heel rustig, vriendelijk en voelde ik me goed op mijn gemak.
  Voor mij waren 6 behandelingen (1 per week) genoeg om de afwijkende cellen weg te krijgen. Na de behandeling moest ik een 6 weken wachten voordat we het uitstrijkje konden doen om te kijken hoe het zou zijn.
  En dat werd een feestje! Voor het eerst was er dankzij de supplementen en behandeling, geen hrHPV meer te bekennen en had ik een pap1.
  Ruim een half jaar na dit uitstrijkje ging ik weer naar de gyneacoloog voor mijn uitstrijkje. Deze is wederom pap1 hrHPV negatief.

  Als ik eerder had geweten van hpvhealth, dan had ik ze veel eerder gemaild.
  Wat heb ik lang rond gelopen met hpv terwijl dit niet nodig was.

 2. Voor een tweede keer was mijn uitstrijkje niet goed. Ook de biopt was niet goed. Toen ik bij het ziekenhuis naar huis werd gestuurd met; ”we wachten een half jaar af”, voelde dat totaal niet goed. Gelukkig kwam ik tijdens mijn online zoektocht uit bij ”HPV-Health” en heb ik contact opgenomen met José. Het telefonisch consult heb ik als erg prettig ervaren. Ik voelde me echt gehoord en mijn gevoel werd bevestigd, ik kon in het komende half jaar wel degelijk iets doen i.p.v. afwachten. Zodoende ben ik gestopt met de anticonceptiepil, aan de slag gegaan met voeding en ben ik ondersteunende suppletie gaan slikken, gericht op mijn tekorten, immuunsysteem, darmflora en specifiek voor HPV. Dit resulteerde bij mijn laatste uitstrijkje, een half jaar later, dat het hr-HPV afwezig was. Mijn PAP uitslag was nog niet goed maar wel stabiel. Fijn dat ik via een telefonisch consult weer bij José terecht kon voor advies m.b.t. de nog afwijkende PAP uitslag. Ik hoop dat meer vrouwen jullie weten te vinden!

 3. Vorig jaar kreeg ik te horen dat ik hpv had. Gelukkig nog geen onrustige cellen. Toch schrok ik, omdat ik wist dat ik het dan al 2 jaar had en mijn lichaam het niet meer uit zichzelf zou gaan opruimen. Hoe langer het in je lichaam blijft, des te groter de kans dat het schade aanricht. Maar mijn huisarts wuifde mijn onrust weg en zei dat ze daarom 6 maanden later nog een uitstrijkje zouden doen. Ik wilde echter niet afwachten op een foute pap. Na wat onderzoek kwam ik op deze website terecht: wat een opluchting om te lezen dat er mogelijkheden zijn om hier wat aan te doen! Van angst ging ik naar aanpakken! José is goed op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen (o.a. over AHCC), en kijkt specifiek welke persoonlijke factoren bijdragen aan iemand’s verlaagde immuniteit (waardoor het lijf het virus niet uit zichzelf opruimt). Ruim 6 maanden heb ik trouw José’s plan op de letter gevolgd. Niet alleen zijn mijn darmen gezonder geworden, maar kreeg ik vorige week te horen dat ik nog steeds geen onrustige cellen heb én… dat de hpv weg is! Ik zit nu in de afbouw/onderhoudsfase en probeer zoveel mogelijk mijn ervaring met andere vrouwen te delen. Ik hoop dat meer huisartsen zichzelf gaan inlezen en afstappen van het ouderwetse idee dat hpv een virus is waar je maar mee moet leren leven. Lieve José: bedankt!

 4. Wegens buikpijn klachten na het plaatsen van een Kyleena spiraal ben ik door de huisarts doorverwezen voor een uitstrijkje. De uitslag daarvan bleek een Pap3a te zijn met HPV. Na een biopt werd duidelijk dat het om een CIN2/3 ging. De gynaecoloog stelde voor om het een half jaar aan te kijken, aangezien ik nog jong ben en een kinderwens heb. Een half jaar niks doen en afwachten voelde voor mij niet goed, dus ben ik op internet gaan zoeken. Na een heel fijn telefonisch consult met Jose ben ik begonnen met de escharotic treatment, met daarnaast aanvullende supplementen. Elke week werd de voortgang bijgehouden middels foto’s en werd er opnieuw vloeistof aangebracht. Ik heb me van begin af aan op mijn gemak gevoeld bij zowel Jose als Lieke. Beide vrouwen zijn enorm kundig en vriendelijk.
  De behandeling vond ik intensief (1x per week naar de praktijk komen), maar was het meer dan waard! Mijn controle uitstrijkje was ‘perfect’ volgens de gynaecoloog in het ziekenhuis. Ik heb nu Pap1 en HPV is afwezig. De gynaecoloog was helemaal verbaasd dat een half jaar ‘afwachten’ zo goed had gewerkt. Helaas stonden ze niet open voor informatie over de escharotic treatment, waarschijnlijk vanwege de protocollen waar ze zich aan moeten houden.
  Ik ben Jose en Lieke enorm dankbaar en ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet om deze behandeling aan te gaan. Ik kan het echt iedereen aanbevelen! Het is snel, pijnloos en je kunt wekelijks zien dat je vooruit gaat, erg fijn! Over een half jaar heb ik nog een controle uitstrijkje bij Jose, hopelijk is de uitslag dan nog steeds zo goed!

Deel hier je ervaring met behandeling tegen het HPV virus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.