Verbinden
Onderzoeken
Toepassen

Afvalprogramma met cryolipolyse en detox

Wat is cryolipolyse?

Dit is afslanken door middel van bevriezing van vetcellen.
Door de consumentenbond is dit als werkelijk effectief beschreven. Plaatselijk worden vetcellen bevroren op een natuurlijke manier en door het lichaam afgevoerd. Probleemzones zoals de buik en de benen kunnen met ons icecryo V4 pro apparaat effectief behandeld worden. Dat zijn vaak de lastige gebieden die met een dieet alleen “blijven zitten”.

Waarom combinatie met een voedingsadvies?

Het proces van cryolipolyse vindt plaats op bepaalde gebieden. Het is gericht op het verliezen van plaatselijk vet, niet op lichaamsgewicht. Als je je voedingspatroon niet aanpast, worden telkens nieuwe vetcellen aangemaakt die zich weer ergens anders kunnen “opslaan”. Om dit tegen te gaan willen we dit proces ondersteunen door de aanvoer en opslag van nieuwe vetcellen te remmen en ons dus ook te richten op het verliezen van gewicht.
Immers net als een rivier, als de afvoer in gang wordt gezet, willen we ook de aanvoer aanpassen. Daarom een voedingsadvies en ondersteuning met orthomoleculaire middelen.
Het resultaat van de behandeling is alleen blijvend indien er voor gezorgd wordt dat met gezonde voeding en beweging het goede calorie-evenwicht behouden blijft. Dus combinatie met voeding en beweegprogramma!

Hoe zit het met de calorieën?

Een vrouw gebruikt gemiddeld 2000 kilo calorieën (kcal) per dag, een man 2500
Wil je globaal 0,5 kg per week afvallen zou je zo’n 500 kcal per dag minder moeten eten.
1kg per week afvallen zou ongeveer neerkomen op 1000 kcal per dag minder
Als we (wat voor jou haalbaar is) een stuk beneden de 2000 kcal gaan zitten qua voedingsinname, dan sla je niet weer allerlei nieuwe vetcellen op.
1kg vet is ongeveer 7700 kcal
Wel opletten dat sommige calorie arme producten dik makend kunnen zijn door toevoeging van synthetische dikmakers en kleurstoffen en andere stoffen
We kunnen hierbij gebruik maken van de BMI calculator, de buikomvang, factoren die van invloed zijn op het “vasthouden van gewicht “zoals stress.

Hoe zit het met het vetpercenage?

Dit meten we tijdens de eerste behandeling.

In onderstaande tabel is het aanbevolen vetpercentage van vrouwen te vinden.

Leeftijd Te laag Normaal Te hoog Veel te hoog
20-39 <21% 21%-33% 33%-39% >39%
40-59 <23% 23%-34% 34%-40% >40%
60-79 <24% 24%-36% 36%-42% >42%

In onderstaande tabel is het aanbevolen vetpercentage van mannen te vinden.

Leeftijd Te laag Normaal Te hoog Veel te hoog
20-39 <8 % 8 %-20% 20%-25% >25%
40-59 <11% 11%-22% 22%-28% >28%
60-79 <13% 13%-25% 25%-30% >30%

Welke factoren zijn van invloed op het vasthouden van gewicht en wat kan ik daar aan doen?

  • Stress nl dit verhoogt je cortisol wat nadelig werkt
  • Hormonale schommelingen
  • Zout (houdt vocht vast)
  • Sommige medicijnen

Waarom orthomoleculaire middelen toevoegen?

Met orthomoleculaire middelen naast voedingsadvies kunnen we de ontgiftiging van je lichaam ondersteunen. Je lichaam moet nl extra hard werken om de vetcellen af te voeren en weer in een nieuw evenwicht te komen. Met orthomoleculaire middelen kunnen we je weerstand vergroten, je stress naar beneden brengen, de detox goed om gang brengen en ondersteunen, de hormonen beter in balans brengen en vermoeidheid naar beneden brengen en bv als je slecht slaapt dit positief beïnvloeden. Een plan op maat wordt voor jou gemaakt!

Hoe werkt cryolipolyse?Tijdens de cryolipolyse behandeling wordt het unieke full freeze kopstuk of kopstukken op een gekozen lichaamszone geplaatst en wordt met behulp van vacuüm technologie het onderhuidse weefsel opgetild, waarna met selectieve cryo-technologie het vetweefsel wordt gekoeld. Door middel van eerst korte verwarming en daarna snelle afkoeling wordt onderhuids vetweefsel gekoeld. vetcellen in het onderhuidse weefsel bevatten veel verzadigde vetzuren en zijn daarom gevoeliger voor blootstelling aan kou. Dankzij deze nieuwe techniek kunnen vetrolletjes op specifieke plaatsen, zoals bijvoorbeeld de buik, de benen en de taille worden aangepakt. Wij behandelen 2 gebieden (2 kopstukken) tegelijkertijd. Na de behandeling zullen de behandelde vetcellen geleidelijk worden afgevoerd door het normale metabolisme van het lichaam en door lever en nieren worden afgevoerd. Vetcellen zijn van nature kwetsbaarder voor de effecten van kou en kunnen op een veilige manier worden afgevoerd zonder de huid te beschadigen. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen kristalliseren bij een temperatuur boven het vriespunt van waterhoudende cellen. Zo kan cryolipolyse de vetcellen aanpakken terwijl de huid, spieren en zenuwen gespaard blijven.
Tijdens de eerste minuten van de behandeling voel je een intens gevoel van koude dat vrij snel verdwijnt. Je zit of ligt comfortabel en kan ondertussen lezen, gebruik maken van een laptop of zelfs slapen. Een sessie duurt gemiddeld 1 uur.
Na de behandeling kan er plaatselijk roodheid zijn, blauwe plekken en een tijdelijke afname van de gevoeligheid van de huid op het behandelde gebied. Dit is ongevaarlijk en verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.De eerste behandeling 1,5 uur omdat we direct de gewichtsanalyse doen en de informatie voor het voedingsprogramma en de orthomoleculaire supplementen verzamelen en doorspreken. Als er vermoeden is op voedselintoleranties en/of darmklachten kan nader onderzoek gericht hierop geadviseerd worden.

Voor wie is cryolipolyse niet geschikt?

Contra-indicaties zijn een BMI boven de 30, (huid)kanker/specifieke huidaandoeningen, lever- of hartproblemen, cryoglobulinemia, Diabetes Mellitus, Raynaud fenomeen, Paroxysmal cold hemoglobinuria (PCH/Donath-Landsteiner syndroom), bloedafwijkingen als hemofilie.
Neem bij twijfel contact op met ons of de behandeling voor jou geschikt is!

Afspraak 1e consult met behandeling

De prijs voor een 1e consult inclusief 3 behandelingen kost € 400,- (1,5 uur)
Voorafgaand aan de 1e behandeling ontvang je een uitgebreide vragenlijst per mail. Deze neem je mee naar de 1e afspraak. We nemen samen deze lijst door. We doen een gewichtsanalyse, kijken naar de dagelijkse voeding, medicijnen, aanvullende supplementen en maken een “plan op maat”.
Direct vindt de 1e behandeling plaats, vaak de buik, op twee plekken (rechts en links).
Een week later kunnen we de 2e behandeling doen in een andere zone.
Het lichaam heeft 6-8 weken nodig om de vetcellen af te voeren, dit gaat geleidelijk.
Daarom willen we na 2 maanden een vervolgafspraak inclusief de 3e behandeling doen.
Tussen de behandelingen door hebben we telefonisch- of mailcontact.
Het pakket van € 400,- betaal je bij de 1e behandeling

Een losse behandeling kost € 150,-

Om een afspraak te maken kun je mailen naar Kim: info@hpvhealth.nl
De behandelingen en het afvalprogramma worden begeleid door Jose van Ditmarsch, huisarts, orthomoleculair- en homeopathisch arts en Lieke Melchers, POH-S.